Home » Home » Golden Retriever kopen? Deze puppy benodigdheden heb je absoluut nodig!
Golden Retriever Puppy

Golden Retriever kopen? Deze puppy benodigdheden heb je absoluut nodig!

Wij smelten weg bij alle foto’s van Golden Retriever puppy’s. Niet zo gek dat jij graag een Golden Retriever pup wilt kopen. Heb je eenmaal de beslissing gemaakt dan moet er nog wel heel wat geregeld worden. Zo’n lieve puppy heeft namelijk wel een en ander nodig voor hij bij jou in huis komt. Een puppy in huis halen is ontzettend leuk en dat kan het shoppen voor de benodigdheden ook zijn. Wij helpen je daarom op weg met een handige puppy benodigdheden checklist!

We hanteren een gemakkelijk systeem waarbij we alle producten verdelen onder verschillende categorieën waardoor je overzichtelijk en snel kunt zien wat je eigenlijk allemaal nodig hebt. Lees snel verder!

Voeding 

Voer

Misschien wel een van de belangrijkste dingen: voer. De kwaliteit van het voer dat je gebruikt is bepalend voor de groei en ontwikkeling van je Golden Retriever pup. Een volwassen Golden Retriever heeft ander voer met andere voedingsstoffen nodig dan een jonge pup. Er komt nogal wat bij kijken als je voer wilt gaan kiezen, er is bijvoorbeeld de keuze uit droog voer, nat voer en KVV (Kant en Klaar Vlees) voer. Jij wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je lieve pup. Wij helpen je daarmee graag verder, klik hier voor alle informatie over de verschillende soorten voer voor Golden Retriever puppy’s.

Tip: Vraag aan je fokker of je wat van het voer mee mag nemen. Zo kun je het nieuwe voer langzaam introduceren. Overstappen op nieuw voer zonder afbouwen is namelijk niet goed voor je hond.

Snacks

Naast voer is het ook handig om snacks te hebben. Je kunt dit gebruiken ter beloning, om commando’s te leren, maar bijvoorbeeld ook om het gebit schoon te houden. Kies meerdere soorten snacks zodat je het voor diverse doeleinden kunt gebruiken, zoals verwensnacks, trainingsnacks en kauwsnacks. Alles lezen over de ultieme snacks voor je Golden Retriever? Klik hier!

Eet- en drinkbak

Nogal voor de hand liggend, maar het gebeurt vaker dan je denkt. Wanneer je alles denkt te hebben voor jouw pup en dan de eet- en drinkbak vergeten. Geen nood! Handig zijn deze antislip drink- en eetbakken. Deze schuiven niet weg wanneer je hond eet of drinkt.

Wat je eventueel ook kan aanschaffen is een interactieve voerbal of anti schrok voerbak. Dit zorgt ervoor dat je puppy voor het voer moet werken. Een speelse manier om je puppy het eten niet op te laten schrokken. Dat is uiteindelijk ook rustiger voor de kleine maag van je pup!

Voerbak Golden Retriever

Uitlaten 

Halsband

De nek van een Golden Retriever pup is nog niet volgroeid en wordt nog groter. Een halsband voor je puppy moet dus lichtgewicht en verstelbaar zijn. Materiaal dat hiervoor uitermate geschikt is, is is nylon. Wij schreven er al eerder over en raden zelf de Ferplast Sport Nylon Halsband aan. Deze halsband heeft reflecterend stiksel, een stevige sluiting en zachte binnen voering. Deze halsband is trouwens niet alleen geschikt voor pups, maar ook zeker voor volwassen Golden Retrievers. De halsband groeit gemakkelijk mee. Dus, één keer kopen en meteen klaar!

Riem

Naast halsbanden zijn er ook vele soorten riemen waar je uit kunt kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere hondenriemen te kopen zodat je ze voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Het is daarom niet makkelijk om één beste riem te selecteren voor jouw Golden Retriever pup. Het hangt er namelijk geheel van af wat jij van plan bent. Daarom hebben we een heel artikel gewijd aan onze zoektocht naar de perfecte hondenriem voor jouw Golden Retiever. Lees hier verder om meer te weten te komen over hondenriemen.

Wat we wel kunnen zeggen is dat een nylon hondenriem fijn is voor jouw pup om leren lopen aan de riem. Dit komt doordat Nylon licht en flexibel materiaal is. Daarnaast is een oprolriem handig zodat je je pup dicht bij je kan houden tijdens het lopen maar bij grote grasvelden je pup iets meer vrijheid kunt geven. Een goed voorbeeld is dan bijvoorbeeld de Flexi Rollijn New Comfort Hondenriem die je kan uitrollen tot wel 8 meter.

Flexi Rollijn 8 meter

Poepzakjes

Je bent op heel veel plekken verplicht om de poep van je hond op te ruimen. Doe je dit niet en je wordt gesnapt dan zit hier een fikse boete aan vast. Daarnaast is het ook gewoon belangrijk dat je de poep van je hond opruimt zodat andere mensen er geen last van hebben. Ook voor het niet bij je hebben van poepzakjes zit een boete. Zorg er dus voor dat je altijd meerdere poepzakjes bij je hebt wanneer je je Golden Retriever uitlaat.

Met het oog op de natuur kun je het beste gaan voor biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes, zoals deze bijvoorbeeld! Ze zijn stevig en houden de stank buiten, zo wordt een minder prettig klusje opeens veel minder erg!

Tip: Knoop wat poepzakjes aan de riem van je pup vast, zo heb je altijd poepzakjes bij je!

Slapen 

Bench

Een bench is een ruimte waar je pup zich even kan afzonderen. Het hoort een positieve, veilige plek te zijn waarin je hond tot rust kan komen. Je gebruikt de bench ‘s nachts als jullie slapen en wanneer jullie niet thuis zijn. Zo kan je lieve puppy niet op een onbewaakt ogenblik alle schoenen, kussens en stoelpoten te grazen nemen. Zo is je pup én je huis veilig.

Tip: Een Golden Retriever pup is een stuk kleiner wanneer hij thuis komt dan de werkelijke grootte dat hij wordt. De bench moet precies groot genoeg zijn voor je hond. Is deze groter dan heb je de kans dat hij aan de ene kant slaapt en de andere kant zijn behoeften doet. Dit wil je voorkomen en daar komt een bench divider zeer van pas. In dat geval koop je een bench waar een volwassen Golden Retriever in past. De bench divider zorgt ervoor dat de bench de perfecte grootte is voor je puppy op dat moment. Een goede bench die meegroeit met je Golden is de Adori Bench 2 deurs. De Adori bench divider kun je er apart bij kopen.

Hondenkussen

Naast je bench kun je er voor kiezen om nog een hondenmand of kussen aan te schaffen. Wanneer je thuis bent hoeft je puppy niet per se in de bench te liggen. Hij slaapt dan uiteraard nog wel veel dus voor die momenten kun je een hondenkussen aanschaffen. Een orthopedisch hondenkussen is niet alleen goed voor je senior hond, maar ook zeker voor pups. Golden Retrievers zijn honden die op latere leeftijd last kunnen krijgen van bijvoorbeeld artritis of heupdysplasie. Een orthopedisch hondenkussen voorkomt de problemen niet, kan het wel helpen verminderen. Kijk voor het kopen wat de afmeting is van het kussen zodat je zeker weet dat je puppy op latere leeftijd ook nog op het kussen past. Als je van plan bent om de bench langer te gebruiken kun je ook overwegen om een orthopedisch hondenkussen voor in de bench te kopen.

Een goed voorbeeld van een geschikt orthopedisch hondenkussen voor Golden Retrievers is bijvoorbeeld deze van Snoozle. Lees zeker even de reviews van andere hondenbaasjes!

Orthopedisch hondenkussen Snoozle

Onderweg

Auto

Altijd een spannend moment, het is eindelijk zover en je mag je lieve puppy ophalen! Hier zag je waarschijnlijk al zo lang naar uit! Je wilt uiteraard je puppy wel veilig naar huis vervoeren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een hond in de auto veilig mee te nemen. Een optie is de bench, maar je kunt er ook voor kiezen om een gordel of een speciale hondenmand voor in de auto aan te schaffen. Wees er wel van bewust dat je Golden Retriever snel uit de hondenmand zal groeien. Als puppy zal je hij er goed in passen, maar na ongeveer 6 maanden zal de hondenmand al snel te klein zijn.

Wij raden daarom de gordel aan, deze kun je gebruiken ongeacht hoe groot je Golden Retriever wordt.  Zorg er dan wel voor dat je een hondentuigje hebt en geen halsband om de gordel aan vast te maken. Dit in verband met stikgevaar wanneer je een noodstop zou moeten maken. Lees ons artikel over de mogelijkheden om je hond met de auto te vervoeren. Een goed voorbeeld van een hondengordel is bijvoorbeeld de Happy Pet Hondengordel.

Speeltjes 

Niet schrikken als je lieve puberale pup soms een item dat geen speelgoed is onderhanden neemt. Vele stoelpoten, sloffen en kranten zijn al ten onder gegaan. Om dit gedrag te voorkomen is het slim om leuke en uitdagende speeltjes voor je Golden Retriever te hebben. Roteer zo nodig de speeltjes ook. Door niet al het speelgoed constant tot de beschikking te hebben houdt je het ook spannend. Geen garanties dat je pup de stoelpoot alsnog onder handen gaat nemen natuurlijk. 😉

Inentingen

Teken, wormen en vlooien wil je absoluut voorkomen bij je Golden Retriever. Zorg ervoor dat je de juiste spullen hebt om je pup hier tegen te beschermen. Je hebt speciale vlooienkammen, spray en pipetten. Ga daarnaast op zoek naar een dierenarts. Maak alvast een afspraak om je pup te checken en eventuele vaccinaties te kunnen laten zetten.

Golden Retriever Pup

Geen vereiste, wel handig

Er zijn items die zeker handig zijn om te hebben, maar nog geen vereiste zijn voordat je pup thuis komt. Een voorbeeld hiervan zijn verzorgingsproducten. Uiteindelijk ga je deze benodigdheden wel gebruiken. Je kunt er dus voor kiezen om deze hondenproducten alvast te kopen. 

Penning

Geen absolute vereiste om te hebben, maar een penning kan wel degelijk noodzakelijk zijn. Is je puppy er vandoor gegaan? Mensen kunnen door middel van de penning contact met je opnemen. Op een penning kun je de naam van je hond en je telefoonnummer zetten. Daarnaast kun je eventueel ook medische problemen erop noteren, mocht je hond deze hebben. Deze penning via Bol.com is kun je laten personaliseren en aan de halsband van je hond hangen.

Nagelschaar 

Nagels van puppy’s groeien sneller dan je denkt. Je kunt deze zelf bijhouden met behulp van een nagelschaar. Daarbij is het ook goed om daar vroeg mee te beginnen zodat je Golden Retriever aan het nagels knippen kan wennen. Zo wordt het makkelijker wanneer je hond groter en sterker is. Durf je dit niet? Laat het dan over aan een hondentrimmer. De meeste honden laten het nagelknippen gelukkig wel toe.

Borstel

Borstel je hond niet te vaak, dat is niet goed voor zijn vacht. Toch is het wel goed om dit net als met de nagelschaar van tijd tot tijd te doen. Zo kan je Golden aan het borstelen wennen. Beloon je hond nadat je klaar bent met snacks. Zo zorg je er voor dat hij borstelen met iets leuks gaat associëren.

Tip: Koop deze handige en complete borstel en nagelschaar set. Ben je in één keer klaar! De borstel werkt perfect en is zacht voor de huid.

Hondenvacht Golden Retriever na borstelen

Shampoo

De meeste Golden Retrievers houden van water. Je kunt er dus op rekenen dat je hond een keer nat en vies thuis komt door een onverwachte zwemsessie. Met shampoo kun je je hond goed schoonmaken en krijg je weer een heerlijk ruikende hond voor terug. Belangrijk is wel om een natuurlijk shampoo te kiezen die je de huid van je hond niet beschadigen of voor extra haaruitval. Een goed exemplaar van een natuurlijke shampoo is die van Oxyfresh. Na

Tandenborstel

Wat je niet nodig hebt is een tandenborstel. Ja, je leest het goed niet nodig! Tandenborstels worden commercieel gezien aangeboden als een product dat je nodig hebt. Niets is minder waar, je kunt het gebit van je Golden Retriever gezond houden door hondenbotten te kopen. Op een bot kauwen is een natuurlijke manier voor je hond om zijn gebit op orde te houden. Wij raden het dus ook aan om geen tandenborstel, maar van tijd tot tijd hondenbotten aan je hond te geven. Dat scheelt weer!

Blije Golden Retriever

Verdere voorbereiding 

Om jezelf voor te bereiden op de komst van je puppy is het niet alleen belangrijk om benodigdheden te kopen. Er zijn ook een aantal niet-materiële dingen waar je over na moet denken wanneer je een Golden Retriever pup koopt.

Puppy proof

Zoals we al zeiden kan een Golden Retriever speels zijn en een ongeluk in een klein hoekje zitten. Heb je dure en/of breekbare spullen staan verplaats deze dan tijdelijk zodat je pup het niet zomaar kan omstoten. Let verder op dat je geen giftige planten hebt staan. Je moet er van uit gaan dat alles wat op ooghoogte voor je pup is ook op gekauwd gaat worden. 

Tijd 

Een pup is ontzettend lief en leuk, maar zonder goede training kan het ook lastig worden. Zorg er daarom voor dat je genoeg thuis bent én genoeg tijd in je hond steekt. Je puppy kan dan aan jou wennen en jij kunt beginnen met de basisregels vast te stellen. Ben je inconsistent thuis dan is de kans groter dat je hond lastiger wordt om mee om te gaan. 

Puppy training

Je hebt een leukere hond als deze goed is getraind en naar je luistert. Vooral de eerste maand bij jou thuis is cruciaal. Begin zo snel mogelijk met puppy training. Het voordeel van een klas is dat je hond sociaal contact heeft met andere honden. Doe jij het liever zelf? Dan is ereen handige training gids (Golden Retriever Geheimen Handboek) met alle informatie beschreven over hoe jij je hond het beste kunt opvoeden. Naast informatie over trainingen bevat dit handboek nog veel meer handige informatie over alle fases die je doorgaat met jouw Golden Retriever. Check hier onze ultieme review over het Golden Retriever Geheimen Handboek!

Golden Retriever Geheimen Handboek

Ben jij juist op zoek naar meer hands-on manier van opvoeden maar zie je een live puppy cursus klasje niet zitten? Dan kunnen we je de PUPPYPOWER Puppycursus aanraden van Van Maanen – Loca. ZIj hebben meer dan 30 jaar ervaring in het trainen van honden en hebben hun cursus nu in een online versie gegoten zodat iedereen hem kan volgen! Zeker een aanrader om dit te overwegen als jij een kersverse eigenaar van een Golden Retriever pup bent!

Al met al is dit een behoorlijke lijst met benodigdheden die je nodig hebt voor je puppy. Je zult zien dat de meeste producten niet alleen gebruikt worden als ze nog een puppy zijn, maar levenslang meegaan. Wij wensen je heel veel plezier met je nieuwe Golden Retriever puppy!

Geef een reactie