Home » Home » Zindelijkheidstraining puppy: Gebruik de beste training pads voor puppy’s  
Hondentoilet met Golden Retriever puppy

Zindelijkheidstraining puppy: Gebruik de beste training pads voor puppy’s  

Veel baasjes zien op tegen de zindelijkheidstraining van een puppy. Dat is niet geheel onterecht. Het kan een hobbelig en tijdrovend proces zijn. Iedere hond is tenslotte anders. Bij de ene pup gaat het sneller dan bij de ander. 

En toch hoeft het in de praktijk niet moeilijk te zijn. Zolang jij als baasje bereid bent energie en tijd erin te steken, zul je zien dat jouw pup eerder zindelijk is dan verwacht. Er zijn zelfs hulpmiddelen die de zindelijkheid van jouw pup stimuleren. 

Wil je weten hoe dit werkt? Lees dit artikel helemaal tot het eind. Dan kom je erachter!  

Wanneer moet ik mijn puppy zindelijk maken? 

Te laat beginnen. Dat is een veelgemaakte fout als het gaat om de zindelijkheidstraining van een pup. Eenmaal te laat begonnen, kost het aanzienlijk meer tijd om jouw puppy zindelijk te maken. Zelfs op latere leeftijd. 

Je kunt hier het beste bij thuiskomst mee beginnen. Dit zijn de eerste momenten buiten het nest. Een puppy is dan tussen de 7 en 8 weken oud. Er zijn zelfs fokkers die een start hebben gemaakt met zindelijk maken. Mocht dit zo zijn, dan kun je hier je voordeel mee doen. Ook een puppycursus kan hier positief aan bijdragen. Op veel vlakken is dit een aanrader. 

Hoe train ik mijn puppy training pads te gebruiken? 

Zeker tijdens de beginfase kunnen jonge hondjes hun behoefte niet lang ophouden. Met verschillende signalen geven ze aan dat ze nodig moeten. 

Bijvoorbeeld door te piepen, te janken of door rusteloos gedrag te vertonen. Merk je deze signalen op? Dan is het belangrijk zo snel mogelijk naar buiten te gaan.

Misschien heb je hier niet altijd gelegenheid voor. Of je bent een keer te laat. Dat kan gebeuren. Training pads zijn vooral hiervoor bedoeld. Jouw puppy training pads laten gebruiken is niet moeilijk. Pups hebben erg snel door dat expliciet deze matjes bedoeld zijn voor hun ontlasting. Zeker als ze nodig moeten. Dit kun je op de volgende manieren stimuleren:

 • Begeleid jouw pup naar de plek van het matje;
 • Beloon jouw pup als hij zijn behoefte heeft gedaan op het matje;

Wat zijn de voordelen van een training pad?

Het gebruik van trainingpads voor puppyies kent – logischerwijs – genoeg voordelen. Ben je hier nog niet van op de hoogte? Geen probleem. Hieronder delen we enkele voorbeelden:

 • Niet alleen voor pups. Training pads zijn niet alleen geschikt voor zindelijkheidstraining van puppy’s. Ook senior honden hebben hier baat bij. Zeker als ze ziek zijn, herstellen van een operatie of incontinent zijn. Ze kunnen hun behoefte doen, zonder al te veel inspanning of pijn. 
 • Absorberend. Pads voor puppy’s zijn zo geproduceerd, dat ontlasting en urine niet doorlekken. De dweil kun je terug in de kast leggen. 
 • Stimulerend. Onderaan de streep zijn trainingpads stimulerend voor jouw pup om zijn behoefte te doen. Dit is een veilig plekje voor hem. Stukje bij beetje kun je de mat verplaatsen, totdat hij klaar is om naar buiten te gaan. 
 • Neemt geurtjes op. Ontlasting van een hond ruik je. Zeker als dit binnenshuis wordt gedaan. Met pads voor zindelijkheidstraining hoef je daar niet bang voor te zijn. Deze worden keurig opgenomen. Binnenshuis blijft het fris ruiken.
 • Wegwerp en wasbaar. Pads kun je in twee vormen aanschaffen. Wegwerp en wasbaar. Je kunt zelf beslissen wat het beste past bij jou en bij jouw puppy. Wil je een duurzame optie? Dan kies je voor wasbaar. Heb je echter weinig tijd en zie je uitwassen niet zitten? Dan kies je voor wegwerp. 

Wegwerp pads of wasbare pads gebruiken? De voor- en nadelen 

Wil jij training pads gebruiken? Dan heb je twee verschillende opties. Namelijk wegwerp en wasbare pads. Beide beschikken over zowel voordelen als nadelen. Twijfel jij nog? Geen zorgen. We zetten de voor- en nadelen naast elkaar. Zo kun je zien welke pads jou het meest aanspreken. 

Voordelen wegwerp pads:

 • Je hoeft niets schoon te maken;
 • Na ontlasting kun je ze direct weggooien;
 • Makkelijk in gebruik;
 • Goedkoop in aanschaf; 
 • Genoeg op voorraad; 

Nadelen wegwerp pads:

 • Laten veelal ontlasting door;
 • Minder duurzaam; 

Voordelen wasbare pads:

 • Eenmalige aanschaf;
 • Super absorberend voor zowel geurtjes als ontlasting; 
 • Duurzaam; 

Nadelen wasbare pads:

 • Je moet ze vaker wassen; 
 • Zijn alle pads vies? Dan zit je zonder;
 • Wassen is niet altijd prettig; 

Welke training pads voor puppy’s zijn de beste? Bekijk deze eens 

De voor- en nadelen van training pads voor een hond zijn inmiddels duidelijk. Wil jij deze gebruiken voor zindelijkheidstraining? We geen jou geen ongelijk. Nu vraag je je vast af welke pads de beste zijn. Het zijn er tenslotte genoeg. Zie daar maar eens een keuze uit te maken. 

Geen zorgen, wij gaan je helpen. Dit zijn enkele voorbeelden van de beste training pads voor puppy’s. 

1. Posh – Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – 60 Stuks 

Zoek jij goede trainingpads voor puppy’s? Bekijk de pads van het merk Posh eens. De verpakkingen worden per 60 stuks verkocht. Bij onverwachte ongelukjes zit je dus nooit zonder. De totale afmeting van de matjes is 28×20 centimeter. 

Normaliter zijn training pads evengoed geschikt voor senior honden. Deze pads zijn echter kleiner van stuk. Hierdoor zijn ze geschikter voor puppy’s of voor middelgrote honden om te gebruiken. De matjes zijn gemaakt van kunststof en nemen urine en ontlasting daardoor voldoende op. 

Posh puppy training pads

2. Easypets – Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – Hondentoilet 

Wil jij training pads gebruiken voor jouw puppy? Maar ben je bang voor doorlekken? Dat is met de matjes van Easypets niet nodig. Het zijn dan wel wegwerp pads, maar ze lekken niet door. De matjes bestaan namelijk uit vier verschillende lagen. Urine en ontlasting worden hierdoor netjes opgevangen, terwijl jouw vloer of tapijt droog blijven. 

Een verpakking bestaat uit maar liefst 250 stuks. Krijgt jouw pup of hond onverwachts een ongelukje? Je zit nooit zonder matjes. De matjes hebben een oppervlakte van 58×58 centimeter. Deze is niet alleen geschikt voor puppy’s. Ook voor senioren of adult honden. 

easypets training pads

3. Pet Sentials – Puppy Training Pads – 105 Stuks

De verpakkingen van Pet Sentials bestaan uit 105 matjes. Zeker in de beginfase van de zindelijkheidstraining is dat geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt voor senior honden die wellicht incontinent zijn geworden. Zo heb je altijd voldoende in huis. 

De training pads van Pet Sentials voelen zacht en comfortabel aan, wat natuurlijk erg fijn is voor een pup. Ook heeft Pet Sentials hier een speciale geur aan toegevoegd, waardoor honden zich aangetrokken voelen tot de matjes. De kans dat de behoefte hiernaast beland, is nihil. 

Pet sentials puppy training pads

4. Jooba – Puppy Training Pads – Wasbare Pads

Hebben wasbare pads meer jouw voorkeur? Voor de zindelijkheidstraining van jouw pup is Jooba een goede keuze. De matjes absorberen verbazingwekkend goed. Zeker in vergelijking tot wegwerp pads. De matjes lekken niet door en laten vieze geurtjes vrijwel direct verdwijnen. Bij aanschaf krijg je twee matjes thuisbezorgd. Is het ene matje in gebruik? Dan heb je tijd om de andere te wassen.  

En laten we vooral niet vergeten hoe tof deze matjes eruitzien. Je zou niet zeggen dat het training pads zijn, toch? 

Jooba puppy training pads

5. PETBOXING – Puppy Training Pad – Zindelijkheidstraining – Biologisch

Een variatie op trainingpads voor puppy’s is het PETBOXING hondentoilet. Vooral kunstgras is populair. En niet alleen om het uiterlijk. De mat is gemaakt van alleen biologisch materiaal en heeft een oppervlakte van 60×40 centimeter. Ook senior honden kunnen de mat gebruiken. Zowel binnen- als buitenshuis. 

Het gras is bovenal erg zacht en prikt niet. Zeker voor een jonge pup is dat een groot pluspunt. Daarbij zijn de materialen ook niet schadelijk voor honden. Is de mat toe aan vervanging? Dan heb je geen gedoe met wasmachines of schoonmaken. Deze mag je gewoon weggooien. Hoe handig is dat? 

Petboxing wasbare training pad

6. Nobleza 48UOV – Wasbare Puppy Training Pads – 2 Stuks 

De trainingpads van Nobleza zijn zeer geschikt voor pups en grote honden. De afmeting bedraagt namelijk 81×72 centimeter. Ook Golden Retrievers kunnen de mat dus gebruiken. 

De matten zijn samengesteld van katoen en beschikken over maar liefst vier lagen. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor doorlekken of voor vieze geurtjes. Deze vallen volledig in het niet. Na gebruik kun je de mat makkelijk in de wasmachine gooien, om vervolgens een ander te gebruiken. Bij aanschaf krijg je namelijk 2 stuks. 

Omdat de matten hergebruikt worden, is dit op de lange termijn zeer duurzaam en prijs besparend. 

Nobleza wasbare training pad

Conclusie

De zindelijkheidstraining van een puppy hoeft niet moeilijk te zijn. Tenminste, als je bereid bent hier energie en tijd in te steken. Besteed je genoeg aandacht aan de zindelijkheid van jouw pup? Dan hoef je je nooit zorgen te maken over onverwachte ongelukjes.

Er zijn verschillende trainingsmiddelen die daarbij helpen, waaronder training pads. Deze zijn zowel voor puppy’s als voor volwassen honden geschikt. Je doet er nooit slecht aan deze in huis te hebben. 

Er zijn echter veel soorten en merken waar je uit kunt kiezen. Welke zijn dan de beste? In dit artikel hebben we de beste voor jou op een rijtje gezet. Neem vooral een kijkje. Veel succes met de zindelijkheidstraining van jouw puppy. 

Geef een reactie