Home » Home » De beste hondenkap voor jouw Golden Retriever kopen? Dit zijn de beste van dit moment!
de beste hondenkraag golden retriever

De beste hondenkap voor jouw Golden Retriever kopen? Dit zijn de beste van dit moment!

Wil jij een hondenkap kopen voor jouw Golden Retriever? Dan ben jij bij dit artikel aan het juiste adres. Een hondenkap kan een zeer nuttig hulpmiddel zijn voor jouw harige vriendje. Bijvoorbeeld als hij geneest van een wond of ergens niet aan mag komen.

Mocht jij een hondenkap Golden Retriever nodig hebben óf je wilt hier meer over weten, dan raden wij jou aan dit artikel helemaal tot het einde te lezen. Alleen zo krijg jij antwoord op al jouw vragen.

Hoe beste hondenkap voor Golden Retriever?

De beste hondenkap Golden Retriever koop je aan de hand van dit artikel. Hierin zetten we namelijk de beste voor jou op een rijtje. Bovendien krijg je waardevolle informatie die jou verder helpt. Een hondenkap herken je aan de volgende benamingen:

 • Hondenkraag;
 • Beschermkap;
 • Beschermkraag;
 • Kap;
 • Kraag;

Waarom een hondenkap gebruiken?

Een kap voor honden is een zeer nuttig hulpmiddel. De meeste honden zie je echter niet dagelijks rondlopen met een hondenkap. Misschien vraag je je af waarom je deze zelf zou gebruiken voor jouw Golden Retriever.

Honden dragen een hondenkraag op het moment van herstel. Is jouw hond geopereerd? Of heeft hij een andere behandeling ondergaan, zoals een castratie?  Dan houdt hij hier een wond aan over. Honden kunnen hier echter moeilijk van afblijven – vooral als het gaat jeuken. Zeg maar eens tegen een hond dat hij niet mag krabben of bijten. Dat werkt natuurlijk niet.

Het gevolg is dat hij de wond kapot bijt of dat het gaat ontsteken. Dit voorkomt een hondenkap. Zo krijgt de wond rustig de tijd te herstellen.

Hoe laat je je hond wennen aan een hondenkap?

Het dragen van hondenkap Golden Retriever is niet voor iedere hond vanzelfsprekend. Dit kan zelfs beangstigend zijn. Je kunt dit het beste gelijkmatig opbouwen en werken met beloningssystemen.

Steek zijn kop er nooit zomaar doorheen. Dit kan een afschrikkend effect hebben. Begin met slechts enkele seconden, waarna je dit uitbouwt naar minuten tot uren. Uiteindelijk is jouw hond in staat de hondenkap langer te dragen. Steekt jouw hond zijn kop zelfstandig door de kap heen? Dan mag je hem rustig belonen met wat lekkers.

De beste hondenkap voor jouw Golden Retriever

Wil jij een hondenkap Golden Retriever aanschaffen? Dat komt goed uit, want de beste varianten worden hier in de onderstaande top 7 lijst besproken. Weet jij niet waar je naar moet kijken? Of welke de beste hondenkap is? Lees hieronder verder om daarachter te komen.

1.      Comfy Cone – Hondenkap – Zwart 

comfy cone hondenkap

Wil jij jouw trouwe viervoeter zoveel mogelijk ontzien? Dan kies je voor deze zachte hondenkap van Comfy Cone. Deze hondenkap is zelfs als beste getest door meerdere dierenartsen. En dat is niet voor niks natuurlijk.

De hondenkraag kun je gemakkelijk aanbrengen en verwijderen met klittenband. Vooral voor jouw Golden Retriever is dat erg prettig. De kraag sluit aan rondom de ogen van de hond. Dit betekent minder prikkels en stress. De hondenkap is aan beide kanten te dragen, wat natuurlijk scheelt in de schoonmaak. Een topper wat ons betreft.

2.      Comfy Cone – Hondenkap – Kaki

De hondenkap van Comfy Cone is verkrijgbaar is verschillende kleuren. Zo ook in de kleur kaki. Wil jij dat de hondenkraag zo min mogelijk opvalt bij jouw Golden Retriever? Dan is deze kraag een prima keuze. De hondenkap mag je daarnaast ook nog eens gewoon uitwassen in de wasmachine.

Wist je dat de kap óók geschikt is voor katten? Mocht jij een kat hebben of krijgen, dan kun je de hondenkap wederom hergebruiken. Dat bespaart natuurlijk in de kosten. De hondenkap van Comfy Cone is verkrijgbaar in verschillende maten en kun je dus aanpassen op jouw Golden Retriever:

 • S
 • M
 • L
 • XL
 • XXL
maattabel kraag
Comfy Cone maattabel

3.      Trixie – Beschermkraag – Hondenkap

beschermkraag

Beschermkraag hond zijn er niet alleen in verschillende maten, maar ook in meerdere vormen, waaronder deze opblaasbare kraag van Trixie. Na gebruik laat je de kraag leeglopen, om hem vervolgens op te bergen. Hoe ideaal is dat?

Zeker als jouw Golden Retriever moeite heeft met hulpmiddelen die de ogen of oren bedekken, is deze kraag erg prettig. Deze zit namelijk alleen bevestigd om de nek heen. Zowel de oren als de ogen blijven vrij. Het gladde materiaal zorgt voor een makkelijke reiniging. Alleen een sopje is al voldoende.

4.      Doegly – Grote Hondenkraag – Nazorg

Hondenkraag

De hondenkraag van Doegly is samengesteld van doorzichtig kunststof. Zo kan jouw Golden Retriever gewoon door de kap heen blijven kijken, wat hij wellicht erg prettig vindt. De kap kun je makkelijk bevestigen met klittenband.

De binnenkant van de kraag is afgewerkt met zacht materiaal. Dit kun je niet alleen uitwassen, maar zorgt eveneens voor optimaal comfort. De buitenkant neem je vervolgens gemakkelijk af met een nat doekje. Bestel je de kap van Doegly? Dan weet je zeker dat jouw hond comfortabel zijn ziekbed doorkomt.

5.      Trixie – Beschermkraag – Kunststof

hondenkap trixie

Is jouw Golden Retriever een wildebras? En schudt hij zijn hondenkappen gemakkelijk af? De beschermkap hond van Trixie is dan zeer geschikt. De sluiting van de kap kun je namelijk bevestigen aan zijn halsband. Dit betekent comfort en maakt de kans op afschudden een stuk kleiner.

Daarbij zorgt het transparante materiaal ervoor dat jouw trouwe viervoeter zijn omgeving blijft zien. Omdat de kap eveneens verkrijgbaar is in het kleinste maatje, is deze ook geschikt voor andere huisdieren. Bijvoorbeeld voor katten.

6.      Beeztees – Opblaasbare Kraag

hondenkraag beeztees

Deze opblaasbare hondenkap van Beeztees heeft veel voordelen, waaronder de afwerking. Het plastic is namelijk niet scherp of hard. Dit betekent comfort voor jouw Golden Retriever, maar ook voor jou.

Daarbij is het gebruiksgemak optimaal. Het is een kwestie van opblazen en bevestigen met klittenband. Daarbij kost de reiniging niet veel moeite. Plastic kun je tenslotte makkelijk reinigen met warm water en een doekje.

7.      Trixie – Beschermkraag – Klittenband

hondenkraag trixie

Als laatste in deze top 7 lijst vind je beschermkraag van Trixie. Deze beschermkraag draagt bij aan zowel comfort als veiligheid. De gehele kap is afgewerkt met doorzichtige kunststof. Bovendien zijn scherpe randjes afgedekt met zwarte stof.

Dit zorgt ervoor dat jouw Golden Retriever zich niet bezeert aan het materiaal. Hetzelfde geldt overigens voor jouzelf en voor andere honden. Je bevestigt de kap met een sluiting van klittenband.

Hondenkap schoonmaken, hoe doe je dat?

De meeste hondenkappen maak je schoon met een simpel sopje. Warm water is al voldoende. Er zijn echter ook hondenkappen die je kunt uitwassen in de wasmachine. Dan is het natuurlijk nóg makkelijker. Over het algemeen staat bij de product omschrijving van jouw gekozen hondenkap hoe de kraag schoon te maken is.

Voordelen hondenkap

Een kap voor honden kent verschillende voordelen. Dat is duidelijk naar voren gekomen uit dit artikel. Heb jij deze nog niet ontdekt? Of wil je simpelweg meer informatie? Hieronder zetten we de grootste voordelen van een hondenkap op een rijtje:

 • Jouw Golden Retriever heeft geen last van prikkels;
 • Bevorderlijk tegen angsten;
 • Wonden kunnen rustig genezen;
 • Je hoeft jouw hond niet steeds op de vingers te tikken;
 • Zit comfortabel;
 • De kap hond na operatie is een comfortabel hulpmiddel;

Meer weten?

Meer weten over Golden Retrievers en welke producten er onmisbaar zijn? Lees dan bijvoorbeeld ons artikel over de beste hondentuigjes van 2022 voor jouw Golden Retriever!

Kan een hond eten/drinken/slapen met een hondenkap?

Een beschermkap hond zit bevestigd om de nek. Meestal reiken deze kappen tot over de neus. Eten, drinken én slapen is natuurlijk een groot vraagteken. In eerste instantie zou je denken dat dit onmogelijk is.

Dat klopt ook. De kap drukt op de grond en valt over de voer- en drinkbak heen. Eten of drinken is natuurlijk mogelijk, maar niet ideaal. Daarbij verschilt dit sterk per hond. De ene hond kan hier makkelijker mee overweg dan de ander. Lijkt jouw Golden Retriever geen moeite te hebben met eten of drinken? Dan kun je de beschermkraag rustig omhouden. Merk je echter dat hij onrustig wordt? Dan mag je deze tijdens de maaltijd natuurlijk afdoen.

Hetzelfde geldt voor slapen. Hondenkappen zijn tenslotte samengesteld van comfortabel materiaal, maar mogelijk moet jouw Golden er in liggende positie toch aan wennen. Houd het daarom altijd in de gaten. Over het algemeen geldt dat honden er snel aan wennen en het ook met slapen wel goed komt!

Veelgestelde vragen over de hondenkap

Is een hondenkap zielig?

Nee. Een hondenkap is niet zielig, al vinden vele mensen dit van wel. Want eerlijk is eerlijk, het ziet er aandoenlijk uit. Aan jou als baasje de taak om de juiste hondenkap te kopen. Een kap die comfortabel zit en zacht materiaal heeft.

Hoe lang mag een hond een hondenkap dragen?

De dierenarts kan jou dit advies geven. Dit hangt eveneens af van de behandeling of de verwonding. De meeste hondenkappen mogen er na een week af.

Hondenkap zelf maken

Wil jij kosten besparen? Dan hoort een hondenkap zelf maken eveneens tot de mogelijkheden. En waarom niet? Buiten dat het voldoening geeft, kun je de kap volledig op maat maken. We weten zeker dat jouw Golden Retriever dit zal waarderen.

Bovendien heb je hier niet veel voor nodig. Met slechts een stuk karton kun je al uit de voeten. Mocht je willen weten hoe dit in zijn werk gaat, dan verwijzen we je graag door naar dit filmpje.

Conclusie

Wil jij de beste hondenkap voor jouw Golden Retriever aanschaffen? In dit artikel hebben we de 7 beste voor jou op een rijtje gezet. Deze verschillen in vorm, prijs en materiaal. Jij krijgt de mogelijkheid de beste uit te zoeken.

Ook heb je informatie gekregen over de hondenkraag in het algemeen. Je weet hoe deze werkt en wat hier de voordelen van zijn. Heeft jouw Golden Retriever een operatie of behandeling ondergaan? Dan weet je welke hondenkap jij kunt aanschaffen! Tips voor de beste hondenkap? Laat het hieronder weten in de reacties!

Geef een reactie