Home » Home » Beste hondensnacks voor de Golden Retriever!
golden-retriever-hondenkoekje

Beste hondensnacks voor de Golden Retriever!

Golden Retrievers zijn gék op eten. Zoals je als Golden Retriever baasje zult merken is dat de voerbakken vaak binnen no-time leeg zijn. Daarnaast zijn Golden Retrievers zeer loyale dieren die alles voor jouw willen doen. In ruil voor een hondenkoekje natuurlijk. 😉 Wil je weten wat de beste hondensnacks zijn voor jouw Golden Retriever? Lees dan snel verder, succes gegarandeerd!

Soorten hondensnacks

De markt van hondensnacks is groot. Zo zijn er hondensnoepjes, hondenkoekjes, andere hondensnacks maar ook kauwbotten of varkensoren. Er zijn snacks die klein zijn en snel op worden gegeten maar ook snacks waar je Golden Retriever langer mee kunt doen. Hieronder lichten we verschillende snacks voor verschillende doeleinden toe:

– Verwensnacks

Soms wil je je hond gewoon verwennen met iets lekkers, dit noemen we dan verwensnacks. Verwensnacks kun je ook inzetten als snack tijdens spelletjes die je speelt met je Golden Retriever. Let wel, verwen je Golden Retriever niet té veel, ze zijn namelijk gevoelig voor overgewicht.

– Kauwsnacks

Kauwsnacks vinden Golden Retrievers vaak heel lekker, maar hebben daarnaast ook een functie. Ze reinigen en verzorgen het gebit van jouw Golden Retriever namelijk. Een kauwsnack helpt bij tandplak, masseert het tandvlees en helpt tandsteen voorkomen. Het is wel belangrijk dat je daarnaast de tanden van je Golden Retriever blijft poetsen, enkel kauwsnacks aanbieden is niet genoeg voor een goede mondhygiëne.

Blijf er daarnaast vooral bij als je jouw hond een kauwsnack aanbiedt. Doordat ze hier over het algemeen langer over doen en soms grotere stukken opeten bestaat de kans dat je Golden Retriever zich verslikt.

Een voorbeeld van kauwsnacks zijn bijvoorbeeld varkensoren of buffelhuidkluiven, over het algemeen vinden Golden Retrievers deze erg lekker!

– Trainingsnacks

Dit type snacks kun je aanbieden wanneer je je hond bepaalde vaardigheden aan het trainen bent. Deze snacks zorgen ervoor dat jouw Golden Retriever gemotiveerd blijft om bepaald gedrag te laten zien. Deze type snacks zijn er speciaal voor pups maar ook voor volwassen Golden Retrievers.

Over het algemeen zijn trainingssnacks droge kleine snoepjes met een sterke smaak. Echter kan je ook goed speciale hondenworsten kopen en die thuis in kleine stukjes snijden om jouw hond te motiveren tijdens trainingen. Je zult zien dat jouw Golden Retriever dan opeens nóg beter zijn best gaat doen!

honden belonen

Waarom zou je je hond belonen?   

Er zijn verschillende redenen waarom je je Golden Retriever kan belonen. Zo spelen beloningen een belangrijke rol in het creëren van een band tussen jou en je Golden Retriever. Het geven van een snack zorgt er namelijk voor dat jouw Golden Retriever weet dat jij hem apprecieert.

Daarnaast worden Golden Retrievers (en honden in het algemeen) gemotiveerd om goed gedrag te laten zien zodra zij weten dat hier een snoepje tegenover staat. Dit noemt men ook wel positief trainen.

Verder blijkt uit onderzoeken dat honden die beloont worden met een snack eerder goed gedrag laten zien dan honden die worden beloont met gewoon hondenvoer. Hieruit blijkt dus dat speciale hondensnoepjes beter werken.

Het is niet verstandig om je hond ‘zomaar’ snacks aan te bieden. Wanneer jouw Golden Retriever te vaak snacks eet kan dit resulteren in een mindere gezondheid of bijvoorbeeld obesitas. Daarom is het belangrijk om voor gezonde hondensnacks te kiezen!

Hoe vaak mag je je hond belonen?

Het is lastig om aan te geven hoe vaak je je hond mag belonen. Dit is voor iedere hond anders en heeft te maken met wat je ermee wilt bereiken. Ben je je hond aan het trainen om goed gedrag te laten zien dan kan het zijn dat je wat vaker snacks aanbiedt.

Wanneer je je hond goed gedrag wil aanleren dan is het belangrijk om onvoorspelbaar te zijn. De ene keer wel en andere keer niet belonen zorgt ervoor dat jouw Golden Retriever gemotiveerd blijft. Daarnaast houden veel Golden baasjes de 10% regel aan. Geef daarbij niet meer dan 10% van zijn dagelijkse voedingsbehoefte aan snacks per dag. Hierdoor blijft je Golden Retriever hongerig genoeg voor zijn normale voeding en krijgt hij niet teveel ongezonde voeding binnen.

Hondensnoepjes hoeven niet de enige manier te zijn om je hond te belonen, je kunt ook je stem verhogen, je Golden een lekker aai over z’n bol geven of even met hem gaan knuffelen en spelen. Er zijn genoeg manieren dus!

golden retriever zwemmen stok

Ongezonde en gezonde hondensnacks

Er is, net als bij hondenvoer, wel degelijk verschil in de kwaliteit van hondenkoekjes. Zo zijn er hondenkoekjes die bestaan uit relatief veel ongezonde ingrediënten en lege voedingsstoffen. 

Een voedingsstof waar honden over het algemeen niks aan hebben maar wel vaak wordt toegevoegd aan snacks en hondenkoekjes is graan. Naast het feit dat graan een lege voedingsstof is voor honden kunnen ze er ook last van hun buik van krijgen wanneer ze dit veelvuldig eten. Verder wordt er vaak suiker aan toegevoegd. Je kunt begrijpen dat net als mensen een teveel aan suiker ook slecht is voor jouw Golden Retriever. Let dus op de hoeveelheid suiker.

Ook kunnen bepaalde hondensnacks een hoog vetpercentage bevatten wat over het algemeen ook niet gezond is voor Golden Retrievers.

Gelukkig, bestaan er ook gezonde hondensnacks. Bij aanschaf van hondensnacks kun je letten op de gezonde toegevoegde ingrediënten. Zo is het goed als er bijvoorbeeld Omega 3 of 6 is toegevoegd, deze hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zorgen voor een gezonde vacht en huid.

Ook kun je kijken of er glucosamine en chondroïtine is toegevoegd aan de snacks. Dit zijn voedingsstoffen die jouw Golden Retriever helpen om gewrichtsontstekingen te verminderen en om het kraakbeen soepel te houden. Dit is voor Golden Retrievers van belang aangezien zij gevoelig zijn voor artrose op latere leeftijd.

Tegenwoordig bestaan er gelukkig ook voldoende gezonde hondensnacks waarover wij je alles kunnen vertellen in onze top 6 beste hondensnacks hieronder!

Daarnaast nog een tip: wissel af met snacks zodat het voor jouw Golden Retriever interessant blijft om goed gedrag te laten zien. Er zijn genoeg opties waar je uit kunt kiezen!

Belangrijk: hondensnacks zouden geen vervanging moeten zijn van het reguliere voer. Wil meer weten over het beste voer voor jouw volwassen Golden Retriever? Klik dan hier!

golden retriever spelen tunnel

De beste hondensnacks voor jouw Golden Retriever

Omdat er verschillende redenen zijn waarom jij je Golden Retriever een snack zou willen geven hebben wij onze favorieten opgedeeld in drie categorieën. De beste verwensnacks, de beste trainingssnacks en de beste kauwsnacks voor jouw Golden! Op deze manier is er voor iedere viervoeter een ideale snack!

De beste verwensnacks

Biofood Schapenvet Bonbons Souplesse hondensnack

Deze snack bevat alles wat je wilt dat een hondensnack bevat. Het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat als aanvulling nog Omega 3 en 6, Glucosamine en Chondroïtine. Hiermee zijn deze bonbons van Biofood een welkome aanvulling op de reguliere voeding. Deze bonbons zijn geschikt voor Golden Retrievers vanaf 10 weken.  

Proplan Biscuits Zalm en Rijst hondensnack

Deze hondenkoekjes vallen goed in de smaak bij Golden Retrievers! Het zijn knapperige koekjes in de vorm van een hondenbot waar niet alleen jouw hond blij van wordt, maar ook jij! De hondenkoekjes van Proplan zitten namelijk bomvol goede ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan Omega 3 en 6. Ook is er vitamine C, D, E en Calcium toegevoegd die allen bijdragen aan een gezonde spijsvertering, gezonde tanden en een goede weerstand. Een snack die je met gerust hart aan jouw Golden Retriever kunt voeren dus!

De beste trainingssnacks

PetSnack Mix Bones

Dit zijn echt de ideale training snacks! Golden Retrievers zijn er gek op en presteren goed tijdens trainingen wanneer baasjes ze deze snacks voorhouden. Het handige aan deze snacks voor trainingsdoeleinden is dat ze zacht zijn. De snacks zijn niet te groot van formaat en door de structuur zijn ze gemakkelijk te breken. Hierdoor kan je deze snacks bijvoorbeeld in drieën splitsen zodat je voldoende mogelijkheid hebt om de hond te belonen met maar één snoepje. Zo krijgt jouw Golden Retriever niet teveel calorieën binnen. 

Daarnaast worden deze hondensnacks gemaakt met 100% natuurlijke middelen en zijn er geen kunstmatige kleurstoffen en chemische ingrediënten toegevoegd. De snacks zijn geschikt om mee te trainen vanaf puppy tot en met senior. Ook een plus, de geur is niet te sterk waardoor je ze eventueel los in je jaszak kan bewaren.

De snacks worden geleverd in een emmertje waardoor ze lang houdbaar blijven. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten en makkelijk te bestellen via Bol.com. Kortom, de ideale snack om je Golden Retriever mee te trainen!

Tip: Deze snacks zijn ook ideaal om in een Kong speelbal te doen om je Golden mee te vermaken tijdens een spelletje! 😊

Edgard & Cooper Good Boy Beef Bites – Rund met aardbei en mango

Wie Edgard & Cooper zegt, zegt kwaliteit en natuurlijk hondenvoer. Als je ons artikel over het beste voer voor jouw volwassen Golden Retriever hebt gelezen weet jij dat Edgard & Cooper één van onze favoriete hondenvoer merken is! Het mooie is, naast voer verkopen zij nu ook snacks voor jouw lieve viervoeter. Met deze snacks kun je jouw Golden Retriever goed trainen!

De verpakking van de snacks is een zakformaat en kun je dus gemakkelijk meenemen. Daarnaast bestaan deze snacks voor 85% uit vlees en zijn ze graanvrij. Dus ook geschikt wanneer jouw Golden Retriever enkel hypoallergeen voer verdraagt!

De ingrediënten zijn langzaam gedroogd waardoor de voedingsstoffen behouden zijn en ze bevatten enkel natuurlijke ingrediënten. Niet onbelangrijk, Golden Retrievers vinden deze snacks heerlijk! Dus, wil jij jouw Golden Retriever op een zo verantwoord mogelijke manier belonen? Kies dan zeker voor Edgard & Cooper snacks, goed voor jouw Golden maar ook voor de natuur!

De beste kauwsnacks

Petstyle Living – Gedraaide stick met kip

Deze snack van Petstyle Living is veruit de beste kauwsnack voor jouw Golden Retriever! Ze zijn volledig verteerbaar, 100% natuurlijk en goed voor het gebit en de mondhygiëne. Alles dus waar je wilt dat een kauwsnack aan voldoet! Gegarandeerd dat je Golden Retriever het fijn vindt om op deze sticks te kauwen.

Het voordeel voor het baasje is dat deze sticks in grootverpakking geleverd worden én houdbaar zijn. Wat je vaak ziet bij kauwsnacks is dat deze behoorlijk taai worden wanneer de verpakking geopend is. Dat is bij deze sticks totaal niet het geval doordat het in een goed afsluitbare verpakking zit. Je kunt deze sticks per 100 kopen waardoor het ook vriendelijk is voor je portemonnee. Deze kauwsnacks kun je aanbieden tijdens elke levensfase van jouw Golden Retriever!

Kortom, geen redenen om niet aan deze favoriete kauwsnack te beginnen.

Yakka’s Yakmelk Kauwbot Extra Large

Zoek je een kauwbot waar je Golden Retriever langer dan vijf seconden zoet mee is? Stop en zoek niet verder! Wij hebben het ideale kauwbot voor je gevonden, gemaakt van jakmelk uit het Himalaya gebergte. Een jak is een soort rund dat hoog in het Himalaya gebergte leeft.

Een Yakka is een soort bot gemaakt van 100% melk van de jak. Het wordt op een bepaalde manier geproduceerd waardoor de melk stolt en hard wordt. Het stollen van de melk gebeurd op traditionele wijze waarna het water wordt gescheiden van de melk. Vervolgens wordt de melk geperst in jute en gerookt wat de Yakka’s een heerlijke smaak geeft voor honden.

Geen zorgen, de Yakka’s worden vervolgens schoongemaakt, gecontroleerd in een laboratorium op voedselkwaliteit en krijgen ze een gezondheidscertificaat. Helemaal veilig dus! Echter, het blijft belangrijk dat je in de buurt blijft wanneer je een dergelijke soort kauwsnack aanbiedt aan jouw Golden Retriever om ongelukken te voorkomen.

De Yakka is uitermate geschikt wanneer jouw hond enkel hypoallergeen voedsel verdraagt. Het is 100% graanvrij, bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten en is rijk aan eiwit en calcium. Ook helpt een Yakka bij het verzorgen van het gebit van jouw viervoeter!

Dus, een Yakka is een ideale kauwsnack wanneer je jouw Golden Retriever eens wat anders wilt aanbieden!

Tip: is jouw Golden Retriever nog een pup? Dan zouden wij deze snack niet aanraden vanwege de grote. Gelukkig voor jou worden de Yakka’s ook in kleinere formaten gemaakt, bijvoorbeeld deze 😉.

Geef een reactie