Home » Home » Ben jij op zoek naar het beste hondenzwembad voor je Golden Retriever? Bekijk deze eens

Ben jij op zoek naar het beste hondenzwembad voor je Golden Retriever? Bekijk deze eens

Naarmate de zomer vordert, stijgen de temperaturen. Vrijwel iedere zomer kent één of zelfs meerdere hittegolven. Voor ons zijn er veel verschillende mogelijkheden om op een warme dag af te koelen. Voor honden is dat echter een heel ander verhaal. 

Vooral Golden Retrievers hebben een dikke, langharige vacht. Deze honden koelen dus niet gemakkelijk af. Een hondenzwembad kopen is een goed idee – voor zowel jouw trouwe viervoeter als voor jouzelf. Tenslotte zie jij jouw hond graag genieten. Maar welk hondenzwembad moet je kopen? Er zijn zoveel merken en soorten; je ziet door de bomen het bos niet meer. 

In dit artikel bekijken we het beste hondenzwembad en geven wij jou enkele adviezen mee. Lees dus vooral verder om je trouwe vriend te voorzien van een verfrissende duik. 

8x het beste hondenzwembad 

Is jouw trouwe viervoeter een échte waterrat? Ben jij op zoek naar het beste hondenzwembad? Maar weet je niet waar te kijken? Dat is geen enkel probleem. In deze top 8 lijst vind je de beste hondenzwembaden van dit moment. 

Deze zijn geschikt voor zowel Golden Retrievers als voor andere hondenrassen. Zit hier iets voor jou tussen? 

1. Lendo Hondenzwembad – 160 Centimeter 

Wil jij een hondenzwembad groot? Bekijk deze van Lendo eens. Het bad beschikt over een afmeting van 160 centimeter. Daarmee hebben grote hondenrassen – zoals Golden Retrievers – genoeg ruimte om te ravotten met water. En dat is niet het enige.

Dit hondenzwembad heeft een antisliplaag meegekregen. Zowel jij als jouw hond houden op deze manier voldoende grip in het zwembad. Het bad is samengesteld van sterk pvc-materiaal. Dit betekent dat de nagels van jouw hond geen onnodige schade aanbrengen, en het zwembad nog langere tijd meegaat. 

Verder is het zwembad van Lendo makkelijk op te zetten en in te klappen, wat natuurlijk ook geen overbodige luxe is. Wat ons betreft een topper. 

Lendo hondenzwembad

2. Buxibo Hondenzwembad – 120 Centimeter

Wil jij een hondenzwembad van 120 cm? Dan voldoet het hondenzwembad van Buxibo precies aan jouw wensen. Vanzelfsprekend kun je het zwembad gewoon opzetten in de achtertuin. Woon jij echter op een flat of appartement? Dan voldoet het balkon eveneens. Zowel opzetten als afbreken is een eitje. Op een warme zomerdag komt dat maar wat goed van pas.   

De samenstelling van het Buxibo zwembad bestaat uit zacht kunststof en sterk PVC. Dit betekent dat de kans op schade nihil is. De nagels van jouw hond komen hier namelijk niet doorheen. Het materiaal kun je gemakkelijk schoonhouden. Na gebruik kun je het bad uitspoelen, laten drogen en terug opvouwen voor de volgende hittegolf. 

Buxibo hondenzwembad

3. Trixie Hondenzwembad – 120 Centimeter 

Als je zoekt naar een simpel en stevig hondenzwembad, dan moet je bij Trixie zijn. Een bekende speler als het gaat om hondenproducten. Heb jij een hekel aan zwembaden of luchtbedden oppompen? Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Je kunt het zwembad van Trixie namelijk simpel in elkaar vouwen. De constructie staat dus al binnen enkele seconden. Hoe fijn is dat?

Vervolgens laat je het bad vanzelf leeglopen via het dopje dat je op de bodem kunt vinden. Ook aan de veiligheid van baasjes is gedacht. Wil jij mee spetteren met jouw trouwe viervoeter? De bodem heeft een antisliplaag, zodat je niet uitglijdt.   

Trixie hondenzwembad

4. Prostec Hondenzwembad – 150 Centimeter – Sproeier 

Is een hondenzwembad wat jou betreft saai of eentonig? Daar hebben wij een leuke oplossing voor. Bekijk dit zwembad van Prostec eens. Deze beschikt namelijk over een sproeier. Daar doe jij jouw Golden Retriever vast een plezier mee. Enne, jou misschien ook. 

Het bad beschikt over een afmeting van 150 centimeter. Dit maakt het zwembad geschikt voor zowel kleine als grote hondenrassen. Het bad ligt laag op de grond en heeft geen opstaande randen. Dat is een groot pluspunt voor bijvoorbeeld senioren of zieke honden. Ook zij kunnen gemakkelijk en zonder pijn instappen. De sproeier geeft een leuk en verkoelend effect. Grote kans dat ook kinderen hier veel plezier aan beleven. 

Het duurzame materiaal maakt dat het hondenzwembad lang mee gaat en de investering dubbel waard is. Nóg een bijkomend voordeel: je krijgt drie extra ballen cadeau. 

Prostec hondenzwembad

5. Fuzly Hondenzwembad – 160 Centimeter 

Als jij zoekt naar een hondenzwembad 160 centimeter, dan zit je goed. Het zwembad van Fuzly beschikt over genoeg voordelen, die het bekijken zeker waard zijn. 

Het zwembad is namelijk samengesteld met MDF. Dit materiaal is duurzamer én steviger. Dit betekent dat jouw hond langer kan genieten van het zwembad, zonder schade aan te brengen. Het bad hoef je niet op te blazen. Het is een kwestie van in elkaar vouwen en je bent klaar voor gebruik. 

Omdat MDF makkelijk schoon te houden is, kunnen ook de kinderen of jijzelf veilig genieten van verkoeling. De grote afmeting is een groot pluspunt voor grote honden, zoals een Golden Retriever. 

Fuzly hondenzwembad

6. Adori Hondenzwembad – 120 Centimeter – Met Afdekzeil 

Het hondenzwembad van Adori heeft een afmeting van 120 centimeter. Wil je liever een bad van 160 centimeter is dit ook mogelijk, Adori biedt deze maat ook aan.

Adori heeft werkelijk aan alles gedacht, waaronder simpel opzetten en afbreken. En dat niet alleen; je profiteert namelijk van een bijgeleverd afdekzeil. Is het een paar dagen afgekoeld? Of is jouw trouwe viervoeter er even klaar mee? Dan houd je op deze manier het water schoon. Het sterke materiaal gaat lang mee en kun je vervolgens makkelijk reinigen! Wat wil je nog meer?   

Adori hondenzwembad

7. Beeztees Hondenzwembad – 120 Centimeter 

Zoek jij expliciet naar een hondenzwembad van Welkoop? Daar hebben wij aan gedacht. Het zwembad van Beeztees is blauw van kleur en beschikt over een vrolijk patroontje aan de buitenkant. Zeker als het zwembad de hele zomer opstaat, is dat niet geheel onbelangrijk. 

Met een simpele constructie zet je het zwembad op. Binnen enkele minuten springt jouw trouwe viervoeter erin. Is de zomer voorbij? Dan trek je gewoon het dopje eruit, waarna het bad leegloopt. Met slechts een paar handelingen vouw je het zwembad weer op. Hoe fijn is dat? 

Beeztees hondenzwembad

8. Hondenzwembad – Met Afdekzeil – Twee Maten

Als laatste in deze top 8 lijst is het hondenzwembad met afdekhoes aan de beurt. Bijkomend voordeel is, dat je kunt kiezen uit twee verschillende maten. Ongeacht het hondenras, is er altijd een geschikt hondenzwembad verkrijgbaar.

Het materiaal PVC is sterk, duurzaam én makkelijk schoon te houden. Tel daar de makkelijke constructie bij op en je hebt er nauwelijks omkijken naar. Zodra de hittegolf voorbij is, hoef je slechts een paar handelingen te doen. Om het water gedurende de zomer schoon te houden, gebruik je het bijgeleverde afdekzeil. Wat ons betreft, is dit hondenzwembad een prima keuze. 

hondenzwembad met afdekzeil

Welke maat hondenzwembad is geschikt voor Golden Retrievers? 

Golden Retrievers hebben een lange en vaak dikke vacht. Verkoeling is meer dan welkom. Heb je geen strand tot je beschikking? Dan is een hondenzwembad de beste oplossing. Maar welke maat is geschikt? 

Kies het bad nooit te klein. Dit is allesbehalve prettig. Er is geen ruimte om te zwemmen en te spelen. Ook zijn gewrichten lijden hieronder. Kies een hondenzwembad Golden Retriever van minimaal 150 centimeter. Vanzelfsprekend voldoet een hondenzwembad van 160 centimeter ook voor Golden Retrievers. 

Waar op letten bij de aanschaf van het beste hondenzwembad? 

Heb je genoeg inspiratie voor de aanschaf van het beste hondenzwembad? Mooi. Maar voordat je je definitieve aanschaf gaat doen, zijn er een aantal (belangrijke) punten waar je op moet letten. Dat zijn de volgende:

  • Grootte. Zorg er altijd voor dat het hondenzwembad groot genoeg is voor jouw hond. Koop het zwembad liever te groot dan te klein. Zo heeft jouw hond voldoende ruimte om zijn gang te gaan.
  • Prijs. De prijs is in de meeste gevallen doorslaggevend. Kies een zwembad dat past bij jouw persoonlijke budget.
  • Materiaal. Honden hebben scherpe nageltjes. Daar kunnen ze natuurlijk niets aan doen. Dit kan echter wel voor schade zorgen. Sterk materiaal is duurzaam en is bestand tegen scherpe nageltjes of materialen.
  • Speciaal voor honden. Wil je het zwembad expliciet voor honden gebruiken? Schaf dan altijd een speciaal hondenzwembad aan. Deze houd je makkelijk schoon, zet je gemakkelijk op en gaat langer mee dan een ‘normaal’ zwembad. 

Conclusie 

Wil jij een hondenzwembad kopen? Dat komt goed uit. In dit artikel hebben we acht verschillende hondenzwembaden voor je op een rijtje gezet. Deze beschikken stuk voor stuk over genoeg voordelen.

Voordelen waar Golden Retrievers, maar ook andere hondenrassen van genieten. Zeker als je een hondenzwembad voor een Golden Retriever koopt, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal (belangrijke) punten. Waaronder de grootte, de prijs en het materiaal. 

Wil jij jouw trouwe viervoeter laten genieten op een warme zomerdag? Jij weet welk hondenzwembad je kunt kopen. 

Geef een reactie