Home » Home » Beste puppyvoer voor Golden Retrievers, een complete gids!
Golden Retriever Puppies

Beste puppyvoer voor Golden Retrievers, een complete gids!

Als je net een Golden Retriever Puppy in huis hebt dan wil je natuurlijk alleen het allerbeste. Dat geldt ook bij het kiezen van het voer. Het voer voor je pup is een van de belangrijkste aspecten om je Golden Retriever een gezonde toekomst tegemoet te laten gaan. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Golden Retriever pups andere voedingsstoffen nodig hebben dan een volwassen Golden Retriever. Zoveel mensen, zoveel wensen en dat geldt dus ook voor pups! In dit artikel vertellen we je alles over het beste puppyvoer voor je Golden Retriever, wat je ze vooral niet moet geven, ideale voedingsschema’s en soorten voeding voor je Golden Retriever!

Waarom zou je je pup hoge kwaliteit voeding geven?

Wist je dat de kwaliteit van de voeding die je aan je Golden Retriever geeft een belangrijk aspect is voor een gezonde ontwikkeling in de toekomst? Wanneer je kiest voor gebalanceerde voeding van hoge kwaliteit voor je pup weet je zeker dat hij de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Golden Retrievers zijn net als andere grote rassen gevoelig voor gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie. Met het geven van de juiste voeding kunnen toekomstige klachten mogelijk vermindert worden. Er zijn nog meer voordelen van hoge kwaliteit puppy voeding, namelijk het:

 • Verbetert het immuunsysteem
 • Zorgt voor een glanzende en verzorgde vacht
 • Helpt het spijsverteringstelsel goed ontwikkelen
 • Zorgt voor een gezonde huid
 • Voorkomt allergieën
 • Zorgt voor gezonde botten en spieren

Veel voordelen toch!? Nu is het natuurlijk zo dat er ook veel Golden Retrievers groot en gezond zijn geworden op goedkopere voeding van mindere kwaliteit. Alleen is voorkomen beter dan genezen en kan kwaliteitsvoeding je in de toekomst de nodige dierenarts bezoekjes besparen!

Hoe vaak geef je een Golden Retriever Pup eten?

Golden Retrievers houden van eten, als je de keus aan hen zou laten dan zouden ze waarschijnlijk de hele dag eten! Dit is natuurlijk niet wat je gaat doen, dit zorgt namelijk voor buikpijn, darmproblemen en overgewicht bij je Golden Retriever puppy. Het is dus belangrijk dat je je puppy de juiste hoeveelheid voeding geeft zodat hij genoeg energie heeft om de hele dag te spelen en te ontdekken.

Meestal resulteert dit in 3 vaste eetmomenten voor je pup, ontbijt, lunch en diner. Wanneer je pup wat ouder is kun je dit afbouwen naar twee eetmomenten, bijvoorbeeld ontbijt en diner.

Het is daarbij belangrijk om de tabellen aan te houden die staan weergeven op de verpakking van het voer én je pup zelf. Zo zullen producenten van kwaliteitsvoeding je mogelijk adviseren om minder brokken te geven dan producenten van mindere kwaliteit voeding. Dit houdt verband met het aantal voedingsstoffen in de voeding. Kwaliteitsvoeding bevat over het algemeen hogere voedingswaarden waardoor je pup er minder van nodig heeft.

Daarnaast is je pup zelf ook een belangrijke graadmeter. De leeftijd, hoogte, gewicht en energielevel van je Golden Retriever pup zijn ook belangrijke aspecten om in ogenschouw te houden! Een relatief zware of grote pup heeft mogelijk meer voeding nodig dan standaard aangegeven bijvoorbeeld.

Hoeveel gram voer Golden Retriever Pups

Wanneer je je bezig gaat houden met het voeden van je Golden Retriever pup wil je het juiste afgewogen gewicht geven aan voeding. We adviseren je om bij de keuze van het voer het schema van de producent aan te houden, dit te testen en vervolgens (misschien in overleg met je dierenarts) aan te passen naar de behoeftes van jouw pup.

De exacte hoeveelheid voer is daarom lastig te bepalen omdat het zo anders kan zijn qua voer en de pup zelf. Om toch een beeld te creëren hebben we een tabel opgezet. Om überhaupt te starten dien je te weten wat het te verwachten gewicht wordt van jouw Golden Retriever pup. Dit kun je navragen bij de fokker van jouw Golden Retriever pup, maar je kunt ook een indicatie laten maken door jouw dierenarts.

De hoeveelheid voeding aangegeven in de tabel is gebaseerd op 24 uur. Mocht je je pup dus drie voedingen per dag geven, dan deel je de aangegeven hoeveelheid voeding door 3.

Let op: Onderstaand overzicht is gebaseerd op het gebruik van Royal Canin hondenvoer speciaal voor Golden Retrievers. Maak altijd een eigen voedingsschema gebaseerd op jouw gekozen voeding en de behoeftes van jouw pup. Je kunt je hier ook altijd over laten adviseren door jouw dierenarts.

Leeftijd in maandenHoeveelheid voeding (gram)
2215
3265
4287
5306
6323
8291
10262
12287
Geschat volwassen gewicht van jouw Golden Retriever: 25 kg

Leeftijd in maandenHoeveelheid voeding (gram)
2225
3282
4308
5340
6370
8344
10329
12329
Geschat volwassen gewicht van jouw Golden Retriever: 30 kg
Leeftijd in maandenHoeveelheid voeding (gram)
2235
3300
4328
5373
6415
8387
10371
12372
Geschat volwassen gewicht van jouw Golden Retriever: 35 kg

Voedingsschema Golden Retriever Pup

Pups hebben andere voedingsbehoeftes dan volwassen Golden Retrievers. Het doel van voeding voor pups is om te groeien en gezond te ontwikkelen. Het doel van voeding voor je volwassen Golden Retriever is o.a. om op gewicht te blijven.

Zoals we hierboven al aangaven is het belangrijk om onder andere het voedingsschema op de verpakking aan te houden en je pup zelf. Mocht je er niet uitkomen dan raden wij je aan om altijd te overleggen met je dierenarts. Onderstaand voedingsschema kun je gebruiken voor Golden Retriever pups in verschillende leeftijden en wijzigen naar eigen behoefte.

Goed om te weten: een gezonde Golden Retriever pup ziet er slank uit en oogt altijd hongerig wanneer hij de juiste afgewogen hoeveelheid voeding krijgt. Geef je pup dus geen extra voeding als hij hongerig oogt, dat zullen ze namelijk altijd doen!

We hebben het voedingsschema opgezet voor pups vanaf 2 maanden, omdat dit vaak de leeftijd is dat je een Golden Retriever pup mee naar huis mag nemen.

LeeftijdAantal eetmomentenTijden
2 maanden307:00-12:00-17:00
3 maanden307:00-12:00-17:00
4 maanden307:00-12:00-17:00
5 maanden307:00-12:00-17:00
6 maanden207:00 -17:00
7 maanden207:00-17:00
Voedingsschema Golden Retriever pup

Daarnaast belangrijk: zorg er ten allen tijde voor dat je voldoende drinkwater hebt staan voor jouw Golden Retriever.

Eetmomenten voor je Golden Retriever pup duren gemiddeld 20 tot 30 minuten. Zorg dat jouw pup iedere dag op dezelfde rustige plek zijn eten krijgt zodat hij zich op zijn voeding kan focussen en niet wordt afgeleid door bijvoorbeeld kinderen of andere dieren.

Heeft je pup niet al zijn voeding opgegeten na maximaal 30 minuten? Haal de voeding dan weg. Geef de overgebleven voeding dan ook niet extra tijdens de volgende voeding maar houdt je aan de hoeveelheden die op de verpakking staan of in het schema dat je gebruikt.

Hondenvoer

Soorten Voeding Golden Retriever Puppies

Er zijn verschillende soorten voeding wat je kunt aanbieden aan jouw Golden Retriever puppy. Denk aan droog- en nat voer. Hieronder leggen we de verschillende soorten voeding uit en wat het beste is voor jouw puppy!

Om te bepalen wat het beste soort voeding is voor jouw pup is het belangrijk om naast het soort goed te kijken naar de inhoud van de voeding. Heeft het de belangrijkste ingrediënten voor jouw pup om zich goed te kunnen ontwikkelen? Als je twijfelt neem dan altijd contact op met je dierenarts.

Droogvoer

Droogvoer is waarschijnlijk het meest bekende soort en tevens makkelijkste voer dat je kunt geven aan je puppy. Dit komt ook doordat het de beste basis biedt voor je pup om groot mee te worden. Brokken bevatten over het algemeen de meest volledige voedingswaardes voor jouw pup, mits je de juiste voeding kiest. Hiermee bedoelen we dat jouw pup een complete maaltijd binnenkrijgt met relatief weinig voeding in vergelijking met bijvoorbeeld nat voer.

Daarnaast vermindert het eten van brokken tandplak bij de pup. Door de textuur van droogvoer worden de tanden van jouw pup namelijk gereinigd.

Ook is het voeren van droogvoer gemakkelijk voor jou als baasje. Het is makkelijk op te bergen en hoeft niet in de koelkast bewaard te worden. Droogvoer is namelijk lang houdbaar. Brokken zijn daarmee ook de meest duurzame optie om te geven aan jouw Golden Retriever pup. Dit komt doordat ze relatief minder voeding nodig hebben om een complete maaltijd binnen te krijgen en er daardoor ook minder van geproduceerd hoeft te worden. Daarmee is droogvoer ook de meest goedkope optie.

Nat Voer

Als honden konden kiezen dan zouden ze waarschijnlijk allemaal kiezen voor nat voer. Dit komt doordat het sterk ruikt en een sterkere smaak heeft dan droogvoer. Als jouw Golden Retriever een lastige eter is zou de geur van nat voer hem nog wel eens kunnen stimuleren.

Een voordeel van nat voer is dat het relatief hoge vochtwaardes heeft. Met het eten van nat voer krijgt jouw Golden Retriever dus behoorlijk wat extra vocht binnen. Als jouw pup weinig drinkt kan het handig zijn om hem wat nat voer te geven om de vochtinname wat te vergroten.

Een nadeel van nat voer is dat over het algemeen je pup twee tot drie keer zoveel moet eten om dezelfde voedingswaardes binnen te krijgen als met droogvoer. Het is dus een stuk minder gezond. Ook kan nat voer tandplak veroorzaken wat niet goed is voor het gebit van de pup.

Onze voorkeur gaat uit om pups groot te laten worden op voornamelijk brokken omdat dit veel gezonder is. Is jouw pup een lastige eter? Dan kun je ervoor kiezen om nat en droogvoer te combineren. Doe dit wel in kleine stappen, sommige pups krijgen last van hun maag bij het wisselen tussen verschillende soorten voeding, of zelfs obstipatie. Kijk dus goed naar de behoeftes van jouw Golden Retriever puppy!

Kant-en-Klaar Vers Vlees (KVV) Voer

KVV, je hoort er steeds meer over in hondenland. Kort gezegd betekent KVV Kant-en-Klaar Vers Vlees voeding, ofwel rauw voer voor honden. Het is feitelijk gezien gemalen voeding wat bestaat uit botten, vlees en organen. Dit soort voeding wordt rauw aan de hond gegeven, je koopt dit dan ook vaak diepgevroren. Het ziet er uit als worsten, hamburgers of plakken vlees die je aan je hond kunt aangeven.

De meningen over KVV zijn nogal verdeeld. Doordat het in opkomst is in dierenland moet het nog aardig terrein winnen, veel mensen zijn toch enkel gewend aan droog- of nat voer. Echter betekent dit niet dat het slechter of ongezonder is voor je hond. Feit blijft wel dat het meer werk is en dat er bepaalde risico’s aan kunnen hangen aan het enkel voeren van rauw voer. Zo dien je bijvoorbeeld bij sommige merken zelf vitamines en mineralen toe te voegen.

De achtergrond vanuit deze manier van voeren houdt verband met het verleden van de hond. Honden zijn echte carnivoren en moesten vroeger zelf zorgen voor hun voeding, dit was dan veelal vlees. Tegenwoordig krijgen honden hun voer meestal aangeboden in brokvorm. Aanhangers van KVV vinden het belangrijk om exact te weten wat ze hun pup voeren en doen dit dus op een zo natuurlijk mogelijke manier. KVV is daarvoor een goede oplossing omdat er vaak enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Het is belangrijk dat wanneer je overstapt op deze voeding dat je je goed inleest over de werkwijze, voordelen maar ook risico’s. Er dient bijvoorbeeld zeer hygiënisch gewerkt te worden om verspreiding van bacteriën te voorkomen (denk aan een salmonella besmetting). Ook dien je goede combinaties van rauw voer te maken om je Golden Retriever Pup een zo veelzijdig mogelijk dieet te geven.

Ga altijd in overleg met een specialist en bespreek dit met de fokker als die al KVV voer geeft aan jouw pup. Een combinatie van droogvoer en KVV geven kan natuurlijk ook.

Meer lezen over soorten hondenvoer die je kunt aanbieden aan je Golden Retriever? Wij schreven er een uitgebreid artikel over!

Melk of Water?

Naast gezonde voeding is het van belang dat jouw pup ook genoeg drinkt, maar wat geef je ze dan? Melk of water? Wanneer een Golden Retriever pup pas is geboren drinkt hij melk bij zijn moeder, dit bevat alle voedingsstoffen die een pup nodig heeft. Na een aantal weken stopt dit proces en gaan de pups normale voeding eten en drinken daarbij water.

Een hond heeft namelijk geen melk meer nodig na de speentijd bij zijn moeder. Daarnaast is het van belang dat een Golden Retriever pup niet teveel calcium binnenkrijgt, dit kan in de toekomst namelijk gewrichtsproblemen opleveren. Ook kunnen honden reageren op de melk en er diarree van krijgen omdat ze het minder goed kunnen verteren. Enkel water geven is dus echt voldoende, zorg dat er voldoende vers water is en ververs dit waar nodig een aantal keer per dag.

Wat mag een Golden Retriever Pup niet eten?

Om maar met de deur in huis te vallen, er zijn een aantal dingen die je een Golden Retriever pup beter niet kunt geven. Je Golden Retriever Pup zal dit zelf niet aangeven want ze zijn echt dol op eten. Toch zul je er ze voor moeten behoeden dat ze niet alles opeten. Van sommige voedingsmiddelen die wij als mensen eten kan je Golden Retriever ziek worden. Of nog veel erger, overlijden. Hieronder een aantal voedingsmiddelen die je je Golden Retriever pup niet kunt geven. Sommige producten spreken voor zich, van andere zul je het waarschijnlijk niet weten.

 • Chocolade
 • Druiven en Rozijnen
 • Koffie
 • Alle soorten ui en knoflook
 • Beschimmeld eten
 • Rauw brood deeg
 • Zout voedsel
 • Alcohol
 • Avocado
 • Hop
 • Xyilitol
 • Macadamia noten
 • Rauwe eieren
Golden Retriever Pup Kauwt op bot

Mag een Golden Retriever Pup op botten kauwen?

Je zult merken dat puppy’s het liefste knagen en kauwen op allerlei soorten spullen. Speelgoed, jouw schoenen, knuffels, noem maar op. Daarom denken sommige mensen dat het voeren van botten aan pups een goed idee is. Echter is dit om verschillende redenen af te raden.

Het gebit van een Golden Retriever pup is nog een melkgebit, zijn tanden zijn daarom niet stevig genoeg om te kauwen op botten. Tanden van de pup kunnen dan zelfs afbreken, met alle gevolgen van dien. Ook kunnen er splinters van botten terechtkomen in de luchtpijp van jouw pup.

Daarnaast krijgt je pup door het kauwen op botten ook extra calcium binnen. Zoals we hierboven al aangaven is een teveel aan calcium funest voor een Golden Retriever pup. Bij een teveel aan calcium kunnen pups namelijk skeletafwijkingen ontwikkelen, dit kan op termijn betekenen dat jouw pup heupdysplasie ontwikkelt. Met een gebalanceerd dieet of speciale puppyvoeding krijgt jouw Golden Retriever al voldoende calcium binnen. Daarom wordt er afgeraden om pups die nog niet op 80% van hun volwassen lichaamsgewicht zijn geen botten te geven.

Omdat pups wel kauwbehoeftes hebben zijn er genoeg andere producten op de markt die je jouw Golden Retriever pup veilig kan geven.

Bijvoorbeeld deze set met diverse kauwspeelgoed voor pups. Hiermee kun je voldoende afwisselen en heeft je Golden Retriever pup altijd wat leuks om mee te spelen.

Deze Kong Extreme bal doet het ook altijd goed. Ideaal voor jouw kauwende Golden Retriever Pup, op dit speeltje kan hij maanden bijten zonder dat hij kapot gaat. Daar staat het speelgoed van Kong sowieso om bekend. Je kunt dit speeltje ook nog vullen met brokjes, zo heeft jouw kleine kauwer een speeltje waar hij uren zoet mee kan zijn.

Naast het typische speelgoed kan je je pup ook deze varkensoren geven. Je kunt dit veilig geven doordat het niet te hard is en dus makkelijk is om te verwerken voor je pup. Naast varkensoren zijn deze ook in speciale sticks verkrijgbaar.

Toch graag botten geven in verband met KVV voeren?

Wanneer je je pup KVV voert, kun je er voor kiezen om wel extra botten te geven. Weet dan dat niet alle botten geschikt zijn voor jouw Golden Retriever pup. Bij geschikte botten kun je denken aan een kippennek, duivenkarkas of een kwartelkarkas. Als je dit geeft, test dan wel door het bot te knippen of het niet heel erg versplintert, dan is het namelijk beter om het bot niet te geven. Je kunt een kippennek daarnaast platslaan en in kleinere stukjes knippen om verstikking te voorkomen.

Tevens raden wij je aan om bij het geven van KVV of een ander soort rauw dieet om goed onderzoek te doen naar de voedingswaarden die je pup nodig heeft om op een gezonde manier groot te worden. Verdiep je hier dus zeker in voordat je zomaar extra botten gaat geven. Doe daarnaast vooral wat goed voelt voor jou. Wij zouden aanraden, bij twijfel niet doen óf wacht totdat je pup iets groter is.

Wisselen van voeding voor jouw Golden Retriever Pup

Soms kom  je er achter dat een bepaald soort voer voor je Golden Retriever pup niet het juiste effect heeft. Dit kun je onder andere controleren aan de ontlasting van je pup. Dit hoort stevig te zijn, goed gevormd en ietwat aan de droge kant. De ontlasting van je pup kan wat wisselen, maar als je regelmatig merkt dat je pup diarree heeft of juist hele droge/harde ontlasting kan dit betekenen dat er iets niet goed gaat met zijn spijsvertering. Het advies is dan ook om altijd contact op te nemen met je dierenarts om te laten uitsluiten dat er iets ernstigs met je Golden Retriever puppy aan de hand is. Daarbij kan de dierenarts samen met jou bekijken wat voor voeding mogelijk wel geschikt is voor jouw Golden Retriever pup.

Het is goed mogelijk dat je pup niet goed reageert op het soort voeding wat hij voorgeschoteld krijgt. Je kunt er dan voor kiezen om van voeding te gaan wisselen. Echter kun je hierbij niet over één nacht ijs gaan. De maag en de spijsvertering van jouw Golden Retriever pup zijn namelijk gevoelig en moeten wennen aan grote veranderingen zoals het wisselen van voer.

Je kunt dit dan ook het beste aanpakken door de verschillende soorten voer, net als tijdens het bakken 😉, familie te maken van elkaar. Hiermee bedoelen we dat je niet zomaar stopt met het oude voer en het nieuwe voer aanbiedt, maar dat je een klein beetje nieuw voer toevoegt aan het oude voer. Op deze manier kan je pup en zijn spijsvertering langzaam wennen aan het nieuwe voer.

Je kunt hier rustig 7 dagen de tijd voor nemen door iedere keer weer een beetje extra voeding toe te voegen. Aan het eind van de week (of langer, net wat voor jou goed werkt) wordt er geen ‘oud voer’ meer aangeboden maar is je pup helemaal overgeschakeld op het nieuwe voer.

Aan de ontlasting kun je merken hoe je pup hier op reageert, houd dit dus ook vooral in de gaten!

Wanneer overstappen van puppyvoer naar volwassen voer?

Op een gegeven moment is het tijd om over te stappen van puppyvoer naar volwassen voer. In de praktijk vinden veel baasjes het lastig te bepalen wanneer ze moeten stoppen met het geven van puppyvoer. Want tot welke leeftijd geef je puppyvoer aan je Golden Retriever pup?

Het is afhankelijk van de grootte van het ras wanneer je overschakelt naar volwassen voer. Een Golden Retriever is een groot ras waardoor sommige dierenarts zeggen dat ze rustig tot anderhalf à twee jaar puppyvoeding kunnen krijgen. Dit is vanwege het feit dat Golden Retrievers langer de tijd nodig hebben voordat ze volgroeid zijn.

Sommige websites claimen dat je voor grote rassen beter zo snel mogelijk kunt overstappen op volwassen voer. Dit zou zijn omdat puppyvoer ervoor zorgt dat deze rassen te snel groeien waardoor ze later mogelijk problemen zouden krijgen zoals heupdysplasie. Echter is dit een fabel en niet op waarheid gebaseerd. Het hangt namelijk geheel af van de samenstelling van de puppybrok, er dient een goede balans te zijn tussen de calcium verhouding in de brok en wat je pup aan calcium nodig heeft.

De reden voor het overstappen naar volwassen voer op den duur heeft te maken met het feit dat een pup andere behoeftes heeft qua voedingswaardes daneen volwassen Golden Retriever. In de puppy fase draait alles om groei en ontwikkeling terwijl een volwassen Golden Retriever op gewicht en gezond moet blijven.

Wij raden je aan om goed je pup zelf te bekijken voordat je beslist. Sommige producenten geven aan op de verpakking tot wanneer je de voeding kunt geven. Om een voorbeeld te noemen, de speciale Golden Retriever puppy voeding van Royal Canin is te gebruiken tot ongeveer 15 maanden. Daarna kun je overstappen naar volwassen voeding voor Golden Retrievers.

Ga altijd in overleg met de fokker van jouw Golden Retriever pup of je dierenarts als je twijfelt over het overstappen van puppyvoer naar volwassen voer.

Golden Retriever Puppy

Beste puppyvoer voor Golden Retrievers

Je wilt natuurlijk alleen het beste voor jouw Golden Retriever pup, zo ook qua voeding. Maar wat is nou het beste voer voor jouw puppy? Wij zetten het beste hondenvoer voor jouw Golden Retriever pup voor je op een rijtje en laten je zien waar je puppyvoer kunt kopen. 

Let op: Sommige fokkers raden aan om een jaar lang hetzelfde voedsel te geven als wat zij doen. Erkende fokkers hebben vaak jarenlange ervaring met verschillende soorten voeding waardoor zij vaak goed weten welk voer geschikt is voor jouw Golden Retriever pup. Uiteraard staat het je vrij om voor een ander soort voeding te kiezen. Doe daarbij wat voor jouw goed voelt of overleg met je dierenarts.

In dit lijstje hebben wij gekozen om enkel droogvoer op te nemen. Vanuit de praktijk blijkt dat veel Golden Retriever baasjes dit geven aan hun pups omdat het gemakkelijk is. Daarnaast gebruiken sommige erkende hondenbrokken producenten wetenschappelijke onderzoeken om de kwaliteit van hun voeding te onderbouwen. Nieuwere producenten doen dit niet altijd, maar dit betekent natuurlijk niet dat dit slechter hoeft te zijn. Wij zijn in dit lijstje vooral uitgegaan van kwalitatief goede brokken voor een zo compleet mogelijke maaltijd voor jouw Golden Retriever. Daarbij hebben wij voornamelijk gekeken naar natuurlijk hondenvoer zonder synthetische toevoegingen. Nogmaals, kijk goed naar jouw pup, overleg met je dierenarts of fokker en doe wat goed voelt voor jou!

1. Acana Heritage Puppy Large Breed puppyvoer

Acana is een Canadees merk dat op een natuurlijke manier hondenvoeding maakt dat bestaat uit kwalitatief goede ingrediënten. De brokken hebben een goede verhouding qua voedingswaardes en vitamines en mineralen. Dit is echt een voorbeeld van een complete brok, het bevat alles wat een groeiende Golden Retriever nodig heeft!

Als extra is er ook probiotica toegevoegd aan de brokken wat zorgt voor een gezonde darmflora van je Golden Retriever pup. Acana is misschien iets minder bekend dan Royal Canin maar kwalitatief waarschijnlijk wel iets beter! Deze brokken zijn zeker een aanrader voor een groeiende pup en kun je al geven vanaf 14 weken.

2. Orijen Puppy Large Breed puppyvoer

Orijen is een producent van natuurlijk puppyvoeding en biedt verschillende soorten natuurlijke voeding aan voor diverse soorten honden. De Puppy Large Breed variant is ontwikkeld voor de pups van grotere rassen, zoals de Golden Retriever. Wat de brok heel goed maakt is het hoge percentage aan kwaliteit vlees, hierdoor zit er voldoende eiwit in de brokken wat belangrijk is voor de groei van jouw Golden Retriever pup. Ook het calciumgehalte is aangepast op grote rassen, dit om toekomstige heupdysplasie klachten te voorkomen. In deze variant is tevens probiotica toegevoegd.

3. Royal Canin Golden Retriever puppyvoer

Zoals eerder in dit artikel aangegeven heeft Royal Canin speciaal hondenvoer voor Golden Retrievers ontwikkeld. Dit is gespecificeerd in voer voor puppy’s en voer voor volwassen Golden Retrievers. Royal Canin houdt zich al 40 jarig bezig met het ontwikkelen van het beste hondenvoer en staat bekend als kwaliteitsvoeding voor honden. Doordat dit voer specifiek is ontwikkeld voor het ras Golden Retriever voldoet het aan alle voedingswaardes die jouw Golden Retriever Puppy binnen moet krijgen. Daarnaast zorgt het voor een mooie vacht, een schoon gebit en blijft het lang houdbaar.

Het Royal Canin Golden Retriever Puppy voer kun je blijven geven tot ongeveer 15 maanden, daarna kun je gemakkelijk overstappen op het reguliere Golden Retriever voer wat Royal Canin aanbiedt.

We hopen dat we jou door middel van dit artikel hebben kunnen helpen om een goede keuze te maken voor het beste puppyvoer voor jouw Golden Retriever. Laat ons weten in de reacties wat voor jou goed werkt om zo andere ook baasjes te helpen!

Onthoud, je kunt altijd nog wisselen naar een ander type voer. Voor meer info over de diverse mogelijkheden, voor- en nadelen van soorten voeding voor jouw Golden Retriever, lees je dit artikel!

Geef een reactie