Home » Home » Beste hondenvoer voor volwassen Golden Retrievers, een complete handleiding!
Golden Retriever

Beste hondenvoer voor volwassen Golden Retrievers, een complete handleiding!

De juiste voeding voor jouw Golden Retriever kan op termijn veel invloed hebben op de toekomstige gezondheid van jouw hond. Dat is dan ook een reden dat veel Golden Retriever baasjes online onderzoek doen naar het beste soort voeding voor hun hond. Omdat er zoveel informatie beschikbaar is uit zoveel verschillende bronnen hebben wij de beste informatie verzamelt op één plek. Hiervoor hebben we een complete handleiding geschreven met alles wat je wilt weten over het beste hondenvoer voor jouw Golden Retriever!

We hebben daarbij rekening gehouden met leeftijd, budget en persoonlijke voorkeuren. Met deze handleiding moet het jou ook lukken om het beste soort voer voor jouw Golden Retriever te vinden. Zie hieronder de inhoudsopgave om direct naar een onderwerp te gaan van jouw keuze. Of je leest gewoon alles, net zo compleet 😉

Goed om te weten: deze handleiding is geschreven voor ‘volwassen’ Golden Retrievers. Je kunt misschien wel begrijpen dat Golden Retrievers puppy’s andere behoeftes hebben dan volwassen Golden Retriever honden. Puppy’s moeten bijvoorbeeld groeien en ontwikkelen terwijl volwassen Golden Retrievers juist op gewicht moeten blijven en energie moeten behouden voor hun activiteiten. Daarom hebben we een aparte handleiding geschreven over het beste voer voor jouw Golden Retriever puppy, die vind je hier!

Voerschema Golden Retriever?

Wanneer je net een Golden Retriever pup in huis hebt is het handig om via een schema je Golden Retriever te voeren. Dit komt doordat bij de ontwikkeling van de Golden Retriever pup, bijvoorbeeld in grootte en gewicht, er telkens andere verhoudingen aan voeding gegeven moet worden.

Wanneer je Golden Retriever ‘volwassen’ is en overgaat op normaal voer in plaats van puppyvoer hoef je niet per se meer te voeren volgens een schema. Veel Golden Retrievers krijgen wel nog steeds twee keer per dag voedsel wat ze op bepaalde tijdstippen op kunnen eten. De honden krijgen dan 10 tot 15 minuten de tijd om het voer op te eten voordat de voerbak wordt weggehaald.

Sommige Golden Retriever baasjes kiezen ervoor om enkel ’s ochtends de bak te vullen en dit de hele dag te laten staan. Dit is natuurlijk ook mogelijk, alleen voor sommige honden werkt dit niet. Golden Retrievers zijn namelijk over het algemeen grote eters en zijn zij geneigd om snel teveel te eten. Dit kan resulteren in een Golden Retriever die om 7 uur ’s ochtends al zijn voer voor de hele dag al heeft opgegeten.

Het voordeel van op vaste momenten voeren is dat je exact kunt meten hoeveel voer je Golden Retriever binnen krijgt. Daarnaast kun je ongewenst gedrag tijdens het eten direct corrigeren.

Ook de voorspelbaarheid van de eetmoment is fijn voor je Golden Retriever zelf, je zult merken dat zij precies weten wanneer het etenstijd is. Dit levert ook voorspelbare ontlasting op.

Over het algemeen kun je zelf bepalen wat jij en je Golden Retriever prettig vinden. Kijk daarbij goed naar je Golden Retriever en zijn eetgedrag. 

Golden Retriever close up

Hoe ziet zo’n voerschema er dan uit?

Een voerschema voor een volwassen Golden Retriever is niet heel ingewikkeld. Golden Retrievers krijgen twee keer op een dag voer. Afhankelijk van het voer dat je geeft, deel je het totale gewicht aan voeding wat je Golden Retriever mag hebben door twee. De ene helft geef je bijvoorbeeld ’s ochtends om 7 uur en de andere helft ’s avonds om 6 uur. Sommige baasjes kiezen ervoor om ook tijdens de lunch nog voer aan te bieden, dan wordt het hele gewicht aan voeding gesplitst in drieën. Kijk goed naar je Golden Retriever en probeer vooral een en ander uit.

Doe vooral wat bij jouw dagritme past, je Golden Retriever zal zich daar ook op aanpassen.

Hoe wissel je van voer voor Golden Retrievers?

Er kunnen bepaalde redenen zijn dat je wilt wisselen van voer voor jouw Golden Retriever. Misschien wil je overstappen op meer natuurlijke voeding of zijn er medische redenen. Er kunnen verschillende redenen zijn.

Het is in ieder geval belangrijk dat je niet van de ene op de andere dag wisselt van voer. Je Golden moet hier rustig aan wennen omdat hij anders last kan krijgen van zijn spijsvertering. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld diarree. Je kunt het beste het nieuwe voer langzaam integreren bij het oude voer. Neem dan ook rustig een week om helemaal over te gaan op het nieuwe voer. Je kunt dit het beste doen door iedere dag nieuw voer toe te voegen en ‘oud’ voer te verminderen. Totdat je het punt bereikt waarop er geen oude brokken meer inzitten je volledig over bent op het nieuwe voer. Onderstaand schema geeft je een duidelijk overzicht, maar doe vooral wat voor jou en je hond goed voelt.

DagenVoerverhouding
Dag 11/5 nieuw voer 4/5 oud voer
Dag 21/5 nieuw voer 4/5 oud voer
Dag 32/5  nieuw voer 3/5 oud voer
Dag 42/5 nieuw voer 3/5 oud voer
Dag 53/5 nieuw voer 2/5 oud voer
Dag 64/5 nieuw voer 1/5 oud voer
Dag 7Volledig nieuw voer

Houd in die week je Golden Retriever en zijn ontlasting in de gaten. De ontlasting kan je namelijk alles vertellen over de gezondheid van jouw Golden.

Wanneer overstappen van puppyvoer naar volwassen voer voor Golden Retrievers?

Heb je een groeiende Golden Retriever Pup in huis dan begin je met uiteraard met speciaal puppyvoer. Golden Retriever pups hebben namelijk andere behoeften dan volwassen Golden Retrievers. Puppyvoer voor Golden Retrievers bevat over het algemeen meer calcium dan volwassen voer. Dit heeft te maken met het feit dat een pup moet groeien en ontwikkelen. Een volwassen Golden Retriever is al volgroeid en moet enkel gezond, vitaal en op gewicht blijven.

In de praktijk blijkt dat veel baasjes het lastig vinden om te bepalen wanneer het beste moment is om over te stappen naar volwassen voer. Zoals we aangaven in ons complete puppyvoer handboek, kun je het beste overstappen van puppyvoer naar volwassen voer ergens tussen de 15 en 18 maanden. Houd hierbij de behoefte van je hond in de gaten. Je kunt natuurlijk ook nog altijd je dierenarts om advies vragen.

Vanaf welke leeftijd senior voer voor jouw hond?

Wanneer je over bent gestapt op volwassen voer kun je dat, zolang je Golden Retriever gezond is, heel lang geven. Het is namelijk niet, zoals de marketing slogan van senior hondenvoer je doet laten geloven, altijd noodzakelijk om voeding aan te passen.

Wanneer jij als hondenbaasje kwalitatief goede voeding geeft dan speelt dat een belangrijke factor in het behouden van een goede gezondheid van jouw Golden Retriever. Echter, met de tijd kunnen er verschillende gezondheidsproblemen optreden. Een bekende ouderdomskwaal bij Golden Retrievers is bijvoorbeeld heupdysplasie. Ook kunnen honden voedingsallergieën ontwikkelen waardoor hun huidige brokken niet meer voldoen. Dit kunnen allemaal redenen zijn waarom je overstapt op senior hondenvoer.

Ook heeft door ouderdom een volwassen Golden Retriever andere voedingsbehoeftes dan jonge Golden Retrievers. Oudere Golden Retrievers bewegen over het algemeen minder doordat zij minder energie hebben en kunnen daarom eerder overgewicht krijgen. Wanneer zij voer krijgen dat niet aan hun behoeftes voldoet kan dit overgewicht eerder optreden. Daarom is het wel aan te raden om op enig moment te wisselen naar senior voeding.

Een goed moment om over te stappen op senior voeding voor jouw Golden Retriever is wanneer zij rond de leeftijd van 8 / 9 jaar zijn. Op dit moment wordt een Golden Retriever een senior, je kunt dit vergelijken met een mensenleeftijd van 68 jaar. Gemiddeld worden Golden Retrievers tussen de 10 tot 12 jaar, echter zijn er ook verhalen over Golden Retrievers die een leeftijd van 18 jaar bereiken!

Voeding speelt een belangrijke rol in de gezondheid van een hond. Je kunt altijd advies vragen aan jouw dierenarts wanneer een goed moment is om over te stappen op een andere soort voeding. Onthoud dat iedere Golden Retriever anders is!

Hoeveel voer voor Golden Retriever?

De hoeveelheid voer die jouw Golden Retriever op een dag dient te krijgen is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Het gewicht, het energieniveau en de grootte van jouw Golden Retriever spelen daarbij een rol. Als jij een minder actieve Golden Retriever hebt dan kan het zijn dat hij minder voer nodig heeft in vergelijking met een zeer actieve Golden Retriever.

Een goede richtlijn om aan te houden zijn de afwegingen vermeld op de verpakking van het voer zelf. Het is daarom goed om eerst een keuze te maken qua voer en vervolgens deze adviezen aan te houden. Afhankelijk van jouw hond kun je gaan spelen met de hoeveelheid voeding om zo tot een optimale dosering te komen.

Het is goed om te weten dat een Golden Retriever een rank postuur heeft. Daarnaast heeft een Golden Retriever al-tijd honger en zal hij ten alle tijden hongerig overkomen. Wees gerust, dit is normaal, je Golden Retriever krijgt niet te weinig voeding als je de richtlijnen aanhoudt. Golden Retrievers zijn gewoon dol op eten. 😉

Golden Retriever ligt op rug

Waar moet Golden Retriever voeding uit bestaan

Golden Retrievers zijn actieve honden, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor de jacht. Zoals je in dit artikel kunt lezen zijn Golden Retrievers daar ook oorspronkelijk voor gefokt. Tegenwoordig kun je je dat haast niet meer inbeelden omdat Golden Retrievers nu vooral als gezinshond worden gehouden.

Dat betekent uiteraard niet dat een Golden Retriever niet aan zijn beweging dient te komen. Het ideale voer voor jouw Golden Retriever moet dan ook over de volgende voedingsstoffen beschikken om jouw Golden in optimale conditie te houden.

Je kunt het beste voor een zo natuurlijk mogelijke voeding kiezen. Dit type voer is vaak duurder maar wel van hogere kwaliteit doordat er minder ‘vullers’ of lege voedingsstoffen inzitten. Voorbeelden van lege voedingsstoffen of vullers zijn bijvoorbeeld soja en rijst. Omdat je Golden Retriever met natuurlijk kwaliteitsvoer meer voedingsstoffen binnen krijgt hoef je er dan ook minder van te voeren. Dat is dan wel weer een voordeel!

Het beste voer voor jouw Golden Retriever bestaat in ieder geval uit onderstaande voedingswaardes:

 • Gemiddeld tot hoog eiwitgehalte

Het ideale voer bestaat voor Golden Retrievers bestaat voornamelijk uit vlees. De eiwitbron voor Golden Retrievers dient dus voornamelijk vlees te zijn en geen plantaardige eiwitbronnen. Dit heeft te maken met het feit dat Golden Retrievers van nature carnivoren zijn.

Het beste voer bestaat voor minimaal 30% uit dierlijke eiwitbronnen en geen plantaardige bronnen. Blijkt uit de ingrediënten dat er toch plantaardige eiwitbronnen in zitten dan dient het voer voor minimaal 40% uit eiwitten te bestaan.

 • Laag tot gemiddelde vetgehalte

Het voer voor een Golden Retriever dient voor minimaal 16% uit vet te bestaan. Daarbij is het beste om te kiezen voor dierlijk vet in plaats van plantaardig vet. Dierlijk vet is over het algemeen gezonder voor Golden Retrievers dan plantaardig vet vanwege het feit dat dierlijk vet minder snel oxideert. Je Golden Retriever kan dit vet dan ook beter verwerken.

Je denkt misschien dat vet juist ongezond is voor een hond, maar Golden Retrievers hebben gezonde vetten juist nodig om optimaal te presteren. Ook zorgen gezonde vetten zoals Omega 3 en Omega 6 voor een gezonde en glanzende vacht.

 • Laag tot gemiddeld koolhydraatgehalte

Afhankelijk van het energieniveau van jouw Golden Retriever dient het voer een percentage aan koolhydraten te bevatten. Koolhydraten zijn bijvoorbeeld granen of aardappels. Koolhydraten worden daarnaast gebruikt om brokken te vormen.

Een zeer actieve hond heeft meer koolhydraten nodig dan een minder actieve hond. Echter dient het voer van jouw Golden Retriever uit niet meer dan 40% koolhydraten te bestaan.

 • Vitamines, mineralen en antioxidanten

Uitgebalanceerde voeding voor je Golden Retriever dient daarnaast uit vitamines, mineralen en antioxidanten te bestaan. Het beste is om deze in natuurlijke samenstelling toe te voegen in plaats van chemische verbindingen. Dit omdat natuurlijke samenstellingen beter worden opgenomen door het lichaam van je Golden Retriever.

Voorbeelden van vitamines en mineralen zijn Natrium en Jodium. Antioxidanten zijn bijvoorbeeld Vitamine E, Selenium en Vitamine C.

Wanneer je er voor kiest om droogvoer te geven aan je hond is het makkelijk om een brok uit te kiezen waar deze vitamines, mineralen en antioxidanten al aan zijn toegevoegd. Je voert dan een complete brok, wel zo makkelijk! Wanneer je KVV of BARF voert moet je deze mogelijk zelf toevoegen.

Wat mag een hond niet eten?

Het is goed om te beseffen dat ondanks dat een Golden Retriever een hongerige hond is hij niet alles mag eten. Sommige producten die wij als mensen eten kunnen giftig zijn voor honden waardoor zij dit niet mogen eten. Het betreft in ieder geval de onderstaande producten.

Twijfel je over iets wat niet is opgenomen in onze lijst? Doe vraag het aan je dierenarts, zij kunnen je waarschijnlijk meteen uitleggen wat wel of niet kan. Kom je er niet uit? Bij twijfel niet doen. 😉

 • Koffie
 • Frisdrank
 • Chocola
 • Druiven en rozijnen
 • Diverse soorten ui, prei en knoflook
 • Macadamia noten
 • Brood deeg
 • Beschimmeld eten
 • Zeer zout eten
 • Alcohol
 • Avocado
 • Xylitol
 • Hop
 • Champignons en andere paddenstoelen

Supplementen voor Golden Retrievers?   

In principe is het niet nodig om extra supplementen te geven aan jouw Golden Retriever als je een veelzijdig en gevarieerd voer geeft aan jouw hond. Bij zowel droogvoer als KVV kun je complete voeding kiezen waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of jouw viervoeter wel genoeg binnen krijgt. Een complete voeding heet ook wel premix.

Wanneer je echter KVV voert of zelf maaltijden samenstelt voor je hond is het van belang om regelmatig te variëren met vleesvoer. Dit zodat jouw Golden Retriever gevarieerd eet en alle benodigde vitamines en mineralen binnen krijgt.

Denk je toch dat jouw Golden Retriever te korten heeft? Dan raden we je aan om contact op te nemen met je dierenarts of een voedingsdeskundige, zij kunnen je goed adviseren voor wat betreft extra supplementen.

Soorten hondenvoer voor Golden Retrievers

Er zijn verschillende soorten hondenvoer die je kunt aanbieden aan jouw Golden Retriever. Als je uitgebreid toelichting wilt dan raden we je aan om dit artikel over verschillende soorten hondenvoer te lezen. Hieronder geven we een korte samenvatting van de verschillende soorten voer die er bestaan.

Droogvoer voor Golden Retrievers

Droogvoer of brokken zijn het meest gangbare en toegankelijke voer voor jouw Golden Retrievers. Wanneer je kiest voor kwalitatief voer met hoogwaardige ingrediënten geef je een complete maaltijd aan jouw Golden Retriever.

Voordelen van droogvoer zijn de houdbaarheid, de veelzijdigheid qua smaak en het gemak van het geven van deze voeding. Je kunt het namelijk gewoon bewaren op een plank of in een voorraadkast.

Het eten van brokken kan tandplak helpen voorkomen bij jouw Golden Retriever omdat de brokken de tanden licht schuren. Verder zijn brokken over het algemeen de goedkoopste optie om te geven aan jouw Golden Retriever in vergelijking met nat voer en rauw voer. Al is het natuurlijk afhankelijk welke brokken of rauw voer/nat voer je kiest.

Nat voer voor Golden Retrievers

Naast droogvoer is nat voer net zo bekend bij baasjes en Golden Retrievers zelf. Golden Retrievers zijn namelijk over het algemeen dol op nat voer. Dit komt door de smaak en geur van nat voer, dat is vaak iets sterker dan droogvoer.

Je kunt er voor kiezen om alleen nat voer te geven aan jouw Golden Retriever. Een nadeel van nat voer is echter dat je twee tot drie keer zoveel voer moet geven aan jouw Golden Retriever om hem voldoende voedingsstoffen binnen te laten krijgen. Hierdoor is nat voer in vergelijking met droog voer een dure optie.

Een voordeel van nat voer is het percentage vocht wat het bevat. Als jouw Golden Retriever slecht drinkt maar wel gek is op nat voer dan kan hij middels dit type voer extra vocht binnen krijgen.

Daarnaast zijn er behoorlijk wat kwaliteitsverschillen tussen verschillende nat voer producenten waardoor ze niet allemaal even gezond zijn. Ook draagt het eten van enkel nat voer bij aan het creëren van tandplak.

Wanneer jouw Golden Retriever een lastige eter is kan nat voer wel een goede manier zijn om hem te stimuleren te gaan eten. Echter raden wij je aan om droogvoer en nat voer dan te combineren.

Rauw voer voor Golden Retrievers

Naast droogvoer en nat voer is ook rauw voer in opkomst in de hondenwereld. De laatste jaren is er steeds meer informatie te vinden over rauw voer en de voordelen die er aan gekoppeld zijn. Natuurlijk zijn er niet enkel voordelen maar hangen er ook wat nadelen aan rauw voer.

Rauw voer is kort gezegd het voeren van ‘rauw’ vlees aan jouw Golden Retriever. Deze manier van voeren houdt verband met de oorspronkelijke wijze van eten van honden. Honden stammen namelijk af van de wolf, en zijn van origine carnivoren. In de loop der tijd zijn honden als gezelschapsdier een combinatie gaan eten van vlees en planten, waardoor we ze nu als een omnivoor kunnen beschouwen.

Hondeneigenaren die hun Golden Retriever rauw voer geven willen vasthouden aan de oorspronkelijke afkomst van de hond. Er zijn diverse stromingen binnen het rauw voer segment. Zo is er KVV, wat staat voor kant-en-klaar vers vlees. KVV is gemalen vlees, spieren en botten wat in de diepvries bewaard wordt en dan vervolgens ontdooit en aangeboden aan de hond. Dit is een gemakkelijke manier van rauw voeren vanwege het gemak. Je kunt dit kopen bij bepaalde aanbieders (zoals Pets Place) en de keuze maken voor prefix, wat een complete voeding is.

Daarnaast is er sprake van BARF en NRV voeren. BARF staat voor Bones and Raw Food en NRV staat voor Natuurlijke Rauwe Voeding. Deze twee manieren van voeren zijn nagenoeg hetzelfde. Wanneer je BARF of NRV voert stel je het voer voor jouw Golden Retriever zelf samen en is het ongemalen. Je voert jouw Golden Retriever dus stukken vlees, spier en bot. Bij BARF voeren geef je daarnaast eventueel nog wat groentes of een eitje. Bij NRV wordt er enkel vlees gevoerd aan jouw Golden Retriever.

Nadelen van rauw voeren is dat het beperkt houdbaar is en dat het in de vriezer/koelkast bewaard moet worden. Ook kan het een probleem opleveren wanneer jouw hond gewend is aan rauw voer en jij op vakantie gaat. Het kan zijn dat je dan moet wisselen van voer omdat je niet genoeg mogelijkheden hebt om rauw voer mee te nemen op reis.

Wil jij nog inhoudelijker weten wat voor soorten voer er zijn en wat de beste aanbieders zijn van rauw voeren? Lees dan zeker dit artikel over diverse soorten hondenvoer!

Het beste hondenvoer voor jouw Golden Retriever

Natuurlijk wil jij nu weten wat het beste hondenvoer is voor jouw Golden Retriever. Gedurende dit artikel hebben we je van alles laten weten over de diverse soorten voer, wat een Golden Retriever niet kan eten en wat een goed moment is om over te stappen op volwassen voer voor Golden Retrievers.

Wij hebben dit lijstje opgesteld op basis van actuele informatie en meningen van Golden Retriever baasjes. In de praktijk blijkt dat veel Golden Retriever baasjes de keuze maken voor droogvoer. Dit wordt gedaan vanwege het gemak, het is namelijk lang houdbaar en makkelijk te voeren. Ook kun je gemakkelijk compleet voeren en vinden Golden Retrievers het vooral heel lekker.

Wij hebben er daarom voor gekozen om in dit lijstje enkel brokken te verwerken. Daarnaast hebben we gekeken naar de inhoud van de brokken en of het kwalitatief goed voer is. Dit omdat we allemaal willen dat onze Golden Retrievers op een gezonde manier een vitale senior mogen worden!

Mocht je meer geïnteresseerd zijn in rauw voeren of wil je liever nat voer aanbieden? In dit artikel laten we je kennismaken met goede opties voor rauw voer en nat voer.

Orijen Original

Orijen is een transparant Canadees voermerk voor honden. Zij produceren volledig vanuit een biologische gedachte door het gebruik van kwalitatieve en volwaardige ingrediënten en baseren zich daarbij op de oorsprong van de hond. De brokken bevatten daarom een hoger vleesgehalte in vergelijking met andere brokken. Zij gebruiken regionale boeren voor de aanlevering van natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten worden in hun eigen keuken verwerkt, wat absoluut bijzonder is voor een dierenvoeding producent. Zij gebruiken daarnaast enkel scharrelvlees en geen vlees dat afkomstig is uit de bio-industrie.

Het vlees wordt in eigen keukens gedroogd en verwerkt waardoor het over een uitstekende kwaliteit beschikt. Wat Orijen verder bijzonder maakt is het feit dat er geen kunstmatige stoffen aan de brokken wordt toegevoegd. Alle voedingsstoffen worden uit natuurlijke ingrediënten gehaald. Daarmee zijn de brokken van Orijen naar ons inzien de beste brokken van Nederland!

Doordat de brokken van Orijen over een relatief hoog vleesgehalte beschikt is het eitwit percentage in de brok ook hoog. Dit hoeft geen probleem te zijn voor jouw Golden Retriever, alleen willen sommige Goldens er iets gevoeliger op reageren. Dit kan zich uiten door middel van diarree. Mocht je dit niet onder controle krijgen dan raden we je aan om de brokken van Acana uit te proberen, deze zijn van dezelfde kwaliteit maar hebben een iets lager eiwitgehalte.

Acana Heritage Cobb Chicken and Greens

Acana en Orijen zijn van dezelfde Canadese producent en worden beide bereid in dezelfde keukens. Het verschil is dat Acana over het algemeen iets minder vlees bevat en daardoor een lager eiwitpercentage heeft. Mocht jouw Golden Retriever dus gevoelig reageren op de eiwitten van Orijen dan is Acana een hele goede tweede optie.

Ook bij Acana worden er enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt waardoor er geen chemische toevoegingen of synthetische stoffen inzitten. Het vlees is enkel afkomstig van scharrelvlees en wordt verhit op een lage temperatuur waardoor veel voedingsstoffen goed behouden blijven.

Ook Acana is daardoor een zeer goede brok voor de Golden Retriever waar hij voldoende energie uit gaat halen om een actieve levensstijl te onderhouden.

Royal Canin Adult Golden Retriever

Royal Canin is een groot Amerikaans dierenvoer merk dat speciaal hoogwaardig hondenvoer maakt voor rashonden zoals de Golden Retriever. Het ideale van dit voer is dat zij rekening houden met kenmerken en eigenschappen van de Golden Retriever. Zo is het voer perfect afgestemd op de voedingsbehoefte van jouw Golden Retriever.

Het Royal Canin hondenvoer bestaat in twee varianten voor de Golden Retrievers. Zo is er speciaal puppyvoer dat tot ongeveer 15 maanden gegeven kan worden en Golden Retriever Adult voer. Het voer zorgt voor een gezonde vacht, een optimale spijsvertering en een gezond hart. Alles wat je eigenlijk voor jouw Golden Retriever wenst!

Hopelijk hebben we jou met deze handleiding voldoende kunnen helpen om het beste hondenvoer uit te kiezen voor jouw Golden Retriever. Laat je ons weten wat jij voert aan jouw viervoeter in de reacties?

Geef een reactie