Home » Home » Drinkbak hond; de 8 beste drinkbakken voor een Golden Retriever

Drinkbak hond; de 8 beste drinkbakken voor een Golden Retriever

Voor een hond is het onwijs belangrijk om dagelijks voldoende te drinken. Dit weet een hond, zoals een Golden Retriever, zelf absoluut ook. Maar, het is wel zaak dat je je hond in staat stelt om gedurende de dag het nodige te drinken. Dit doe je door een goede drinkbak voor je hond aan te schaffen.

Wat de beste drinkbak voor een Golden Retriever is, lees je in dit artikel. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste drinkbakken voor een Golden Retriever en andere grote honden. Aan de hand van dat onderzoek hebben wij uiteindelijk een top 8 van beste drinkbakken voor een hond aan kunnen wijzen.

Een waterbak voor een hond moet aan enkele eisen voldoen. Dit is zéker het geval bij een waterbak voor een grote hond. Om welke eisen dit zoal gaat, lees je ook verderop in dit artikel.

Welke maat drinkbak voor een Golden Retriever?

Een Golden Retriever is een vrij grote hond, waardoor de drinkbak zelf ook relatief groot zou moeten zijn. Dit heeft met twee redenen te maken:

  • Een Golden Retriever drinkt relatief veel. Ten opzichte van bijvoorbeeld een chihuahua drinkt een Golden Retriever veel meer. Het is dan ook praktischer om voor een grotere drinkbak te kiezen, zodat je de bak niet al te vaak bij hoeft te vullen.
  • Het hoofd/de tong van een Golden Retriever moet wel in de drinkbak passen. Bij een drinkbak voor een hond heb je ook nog met de praktische aspecten te maken. Het hoofd en de tong van een Golden Retriever moeten gewoonweg in de drinkbak passen en dit lukt niet bij de kleinere varianten.

Moraal van het verhaal: ga voor een grote drinkbak voor je hond. Of ga voor een combinatie van een grote voer- en drinkbak voor je hond.

De 8 beste drinkbakken voor een Golden Retriever

Wil je voor je Golden Retriever een nieuwe drinkbak aanschaffen? Dan raden wij je graag aan om voor één van onderstaande drinkbakken te gaan. Deze 8 drinkbakken zijn als beste uit onze test gekomen!

Drinkbak Hond Doufy

1. Doufy Drinkbak hond

De drinkbak van Doufy is volgens ons één van de varianten voor een Golden Retriever. Dit komt onder meer doordat deze drinkbak een inhoud van 1,5 liter heeft. Deze drinkbak heeft ook nog een uniek design en een unieke werking, zoals je op de foto duidelijk al kunt zien. Door de unieke werking is dit een zogeheten anti knoeibak.

Doufy heeft in deze drinkbak een dubbele bodem aangebracht. In deze bodem zitten meerdere openingen, vanwaaruit het water naar boven komt. Op het bovenste gedeelte van de drinkbak ligt altijd een klein laagje water. Dát water kan je Golden Retriever opdrinken zonder te knoeien of te slobberen. Ideaal!

Drinkbak Hond IGoods

2. IGOODS Dieren Drinkbak

Over de IGOODS Dieren Drinkbak zijn we eveneens erg enthousiast. Deze drinkbak is wat ons betreft de perfecte drinkbak voor je hond voor onderweg. De drinkbak net namelijk een slim design, waardoor het water niet uit de bak kan klotsen. Mocht je deze drinkbak in de auto neerzetten, genieten zowel jij als je hond van veel gemak. Deze drinkbak heeft een inhoud van 750 ml en is interessant geprijsd.

Drinkbak hond Adori

3. Adori Rvs Bak Met Schroefbevestiging

Ben je op zoek naar de beste waterbak voor je hond voor in de bench? Dan kom je bij deze Adori drinkbak uit. Deze drinkbak is van hoogwaardig RVS vervaardigd en beschikt over een slimme schroefbevestiging. Met deze schroefbevestiging maak je de drinkbak aan de bench vast, waardoor je hond vanuit zijn/haar bench naar hartenlust kan drinken.

Drinkbak hond Roadrefresher

4. Roadrefresher drinkbak Groen Large

De Roadrefresher drinkbak Groen Large is een drinkbak die het schokken van honden tegengaat. Deze drinkbak beschikt eveneens over een dubbele bodem, waardoor er slechts een klein laagje water zichtbaar is. Dit zorgt ervoor dat je hond niet in één keer heel veel water naar binnen schokt. Ook zorgt dit ervoor dat de lange oren en snorharen van je hond niet drijfnat worden. Deze drinkbak heeft ook nog een inhoud van 1,4 liter; ideaal voor een Golden Retriever.

Pettadore Drinkbak hond

5. Pettadore Hydrate Compact

Wil je in de allerbeste en grootste drinkbak voor je hond investeren? Dan kun je niet om de Pettadore Hydrate Compact heen. Dit is een slimme waterfontein die je met de app kunt bedienen. Met de app stel je de fontein naar wens in, terwijl je op de app ook een melding krijgt als het water bijna op is. Deze drinkbak beschikt bovendien over een filtersysteem, waardoor het water te allen tijde schoon is. En dankzij de inhoud van 1,9 liter is deze drinkbak ideaal voor grote honden.

Drinkbak hond Trixie

6. Trixie H Standaard Individueel Verstelbaar

Ga je graag voor een combinatie van een voer- en drinkbak voor je hond? Dan is deze variant van Trixie een geweldige optie voor je grote hond. Deze set bestaat uit een standaard, een voerbak en een drinkbak. Belangrijk voordeel hierbij is dat je drink- en voerbak afzonderlijk van elkaar in hoogte in kunt stellen. De twee drinkbakken zijn bovendien erg groot en makkelijk schoon te houden. Dat laatste is te danken aan het gebruikte materiaal: RVS.

Drinkbak hond Petsafe Drinkwell

7. PetSafe Drinkwell 360

Met de PetSafe drinkwell 360 geef je altijd schoon en fris water aan je hond. Deze slimme waterfontein pompt het water continu rond, waarbij het water ook nog gefilterd is. Het water dat je hond binnenkrijgt, is hierdoor volledig schoon. Bijkomend voordeel is dat deze fontein een inhoud van maar liefst 3,8 liter heeft. Je hoeft dus slechts één keer in de zoveel weken deze drinkbak voor je hond bij te vullen.

Waterfles Hond

8. Waterfles 550ml

Ben je op zoek naar de beste drinkfles voor je hond? Kies dan voor deze waterfles van 550 ml groot. Deze waterfles vul je met water, waarna je deze fles overal mee naar toe kunt nemen. De fles stelt je hond vervolgens in staat om het benodigde en gewenste vocht binnen te krijgen. Deze waterfles werkt waterbesparend, is volledig lekdicht en is van hoogwaardig ABS materiaal vervaardigd. Je geniet dan ook jarenlang van deze drinkfles voor je hond.

Drinkbak voor je hond kopen: waar moet je op letten?

Wil je een voerbak voor je hond of een drinkbak voor je hond kopen? In beide gevallen zijn er tal van punten waar je goed op moet letten. Met name bij een drinkbak is het zaak om goed je wensen op een rijtje te zetten.

Waarom dat belangrijk is? Omdat je op dit moment uit meerdere soorten waterbakken kunt kiezen. Je kunt voor een speciale anti lek drinkbak kiezen, voor een opvouwbare drinkbak voor je hond of voor een drinkbak voor je hond voor in de bench.

Om tot de beste koop te komen, moet je daarom antwoord op twee vragen geven:

  • Waar wil je de drinkbak gebruiken? Is het de bedoeling dat je de drinkbak gewoon in je woning neerzet voor je grote hond? Of is het de bedoeling dat je de drinkbak overal mee naar toe kunt nemen? In het tweede geval is het wellicht verstandiger om voor een drinkfles voor je hond te kiezen.
  • Welke eisen stel je aan de drinkbak? Ook moet je goed nadenken over specifieke eisen die je stelt aan de drinkbak. Moet de drinkbak bijvoorbeeld opvouwbaar of anti lek zijn? Of wil je per sé een set van een voer- en drinkbak voor je hond kopen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit zijn echter niet de enige punten waar je goed op moet letten. Andere punten waar je goed op moet letten, bespreken we graag hieronder.

Hond bij strand met tak

Materiaal

Je doet er verstandig aan om goed naar het materiaal van de drinkbak te kijken. Wij geven in ieder geval de voorkeur aan ABS of RVS. Deze materialen zijn hoogwaardig, zijn robuust én zijn makkelijk schoon te krijgen. Met name dat laatste is belangrijk; je moet de drinkbak immers zo hygiënisch mogelijk voor je hond houden.

Drinkbak voor op reis

Wil je graag een drinkbak voor op reis kopen? Zorg er dan voor dat je altijd voor een anti lek drinkbak gaat én dat je drinkbak makkelijk mee kunt nemen. Wij wijzen je hierbij ook nog graag op de drinkbakken met een dubbele bodem. Door deze dubbele bodem ligt er een kleine laag water bóvenop het bovenste gedeelte, waardoor je hond niet kan schokken.

Drinkbak in de bench

Heb je een jonge Golden Retriever? Dan zit hij/zij waarschijnlijk nog in de bench, bijvoorbeeld als je even boodschappen gaat doen. In zo’n situatie is het van belang dat je een goede drinkbak voor in de bench aanschaft. Deze drinkbak moet compact zijn en moet handig op te hangen zijn.

Exacte inhoud

Eerder in dit artikel gaven we al aan dat je voor een drinkbak met een forse inhoud moet gaan. Tijdens onze test hebben wij opgemerkt dat de inhoud per drinkbak behoorlijk verschillend is. Bepaal daarom of je een drinkbak van 1 liter voldoende vindt óf dat je een drinkbak van bijvoorbeeld 3 liter wilt hebben.

Prijskaartje

Tot slot kun je nog even naar het prijskaartje kijken. Dit is volgens ons niet het belangrijkste punt, maar de prijskaartjes lopen wel behoorlijk uiteen. Wij raden je in ieder geval aan om altijd voor één van de beste drinkbakken voor je hond te kiezen. Voor zo’n drinkbak betaal je iets meer geld, maar je geniet daarmee wel van een veel langere levensduur. 

Puppy in keuken

Geef een reactie