Home » Home » Met deze middelen vervoer jij je hond altijd veilig in de auto!
Hond Auto

Met deze middelen vervoer jij je hond altijd veilig in de auto!

Er gaat een moment komen dat je je hond op een dag meeneemt in de auto. Dit kan door verschillende redenen gebeuren. Een bezoek aan de dierenarts, een tripje naar het bos of als je hond meegaat op vakantie. Het is daarom van belang dat je Golden Retriever zich veilig voelt in de auto en dat de bestuurder niet afgeleid wordt tijdens het rijden. Er zijn verschillende manieren om je Golden Retriever in de auto te vervoeren, denk aan een hondendeken, een bench, een autostoel of door middel van een autogordel. Wij leggen alle opties aan je voor! 

Gouden regels

Voordat we beginnen met hoe je je hond veilig vervoert, zijn er eerst nog een aantal dingen die belangrijk zijn om op te noemen:

  • Zorg dat je hond zich veilig voelt in de auto. Neem hem niet direct mee op een lange reis. Laat hem rustig kennismaken met de auto door een aantal keren een korte rit te maken. Zorg dat je Golden Retriever aan de auto went. Beloon hem eventueel aan het einde van de rit zodat hij de auto en auto rijden als positief ervaart. Laat een hond nooit achter in de auto, ook niet als je een raam open laat! Er bestaat een kans dat de auto oververhit raakt of juist extreem afkoelt. Ook kan je Golden zich bezeren als je niet in de buurt bent. 
  • Stop regelmatig om je hond zijn behoeften te laten doen en om even te bewegen.
  • Zorg ervoor dat de bestuurder veilig is en zich op zijn taak (de auto besturen) kan richten.
  • Zorg ervoor dat je Golden Retriever veilig is. Het laatste wat je wilt is dat je hond zich bezeert.

Hoe vervoer je je hond veilig in de auto?

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je Golden Retriever nooit los in de auto zit wanneer er gereden wordt. Er bestaat altijd een kans dat je een noodstop moet maken en dat je Golden zich serieus bezeert. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk voorkomen worden dankzij de verschillende opties die bestaan om je hond veilig te vervoeren. Hier een overzicht van producten die je kunt gebruiken om je Golden Retriever veilig mee te nemen in de auto.

Hondenbench

Een hondenbench is ideaal om je Golden Retriever in te vervoeren. Het leidt de bestuurder niet af tijdens het rijden en je Golden zit veilig in een afgesloten compartiment. Wanneer je ervoor kiest om een bench te gebruiken voor het transporteren van je hond zorg er dan voor dat hij zich veilig voelt. Dit kun je trainen door een hondenbench in huis te gebruiken. Op het moment dat je je hond in de auto meeneemt en in de bench doet herkent hij deze plek en voelt zich erin thuis. Zo voelt je Golden Retriever zich altijd op zijn gemak waar je ook naartoe gaat.

Waar plaats je de bench? 

Afhankelijk van de grootte van je Golden Retriever bepaal je waar je de bench plaatst.  Gaat het om een kleinere hondenbench voor je Golden Retriever puppy dan kun je er voor kiezen om de bench op de achterbank te plaatsen. Doe dit uiteraard alleen als het veilig is en je de bench kunt vastmaken. Hij moet niet verplaatsen op het moment dat je de rem indrukt.

Gaat het om een grote bench voor je volwassen Golden Retriever dan is waarschijnlijk de beste optie om de bench in de kofferbak te plaatsen. Zorg er ook hier voor dat de bench vast gezet wordt. 

Welke maat bench?

Weet je niet welke maat bench je nodig hebt? Voor nu houden we de bench maat aan van 106 cm lang bij 71 cm breed en 81 cm hoog, wat een gemiddelde bench maat is voor een volwassen Golden Retriever. Voor de meest accurate grootte van de bench raden wij je aan om je Golden Retriever op te meten.

Maelson Reisbench

Je hebt verschillende soorten benches waarmee je je Golden Retriever kunt vervoeren. Heb je een bench in huis kun je er voor kiezen om de bench te verplaatsen naar de auto wanneer je deze nodig hebt. Neem je je hond vaak mee in de auto dan is het misschien makkelijker om standaard een bench in de auto te plaatsen. Wij raden daarbij de Maelson Reisbench aan.

De Maelson bench is ideaal voor op reis. Hij is namelijk makkelijk opvouwbaar wanneer je hem niet gebruikt. Verder is het gemaakt van nylon met een stalen frame. Het EZ-Fold systeem zorgt ervoor dat de bench niet zomaar in elkaar kan klappen.

De bench heeft 3 openingen, zodat je Golden de bench altijd in en uitkomt, ongeacht hoe je hem in de auto plaatst. Er zitten bandjes aan om de bench vast te kunnen maken aan de veiligheidsgordels. 

Details:
Afmetingen: 105x72x81 cm, 
Materiaal: Nylon met stalen frame
Kleur: Beige
Bijzonderheden: Opvouwbaar, 3 openingen, verwijder- en wasbaar binnenkussen
Extra’s: Dik matras

Autogordel voor je hond

Eigenlijk best logisch om je Golden Retriever vast te zetten met een riem. Wij doen ook allemaal onze riemen vast wanneer we in de auto rijden. Een autogordel is een simpele en goedkope manier om je hond veilig te vervoeren. Vooral Golden Retriever puppy’s hebben de neiging om dicht bij te komen en kunnen je afleiden tijdens het autorijden. Met een autogordel blijven ze altijd op een veilige afstand.

Autogordel vastmaken aan halsband of tuigje?

Bevestig de gordel altijd aan een tuigje. Wanneer je hem vastmaakt aan de halsband bestaat de kans dat hij stikt bij het maken van een noodstop of bij impact. 

Happy Pet Autogordel

Met de Happy Pet autogordel kun je zorgeloos je Golden Retriever vervoeren. De verstelbare autogordel is geschikt voor zowel volwassen Golden’s als voor puppy’s. Je klikt het ene uiteinde van de gordel vast aan het harnas van je Golden en het andere uiteinde in de veiligheidssluiting van de autogordel. Je hond kan niet naast je zitten op de passagiersstoel. De gordel past namelijk alleen in de veiligheidssluiting van de achterbank. Afhankelijk van de grootte van je Golden kun je de riem afstellen (ca. 30 cm tot 65 cm). Maak hem nooit langer dan nodig, je hond heeft dan meer kans om in de autogordel verstrikt te raken. 

Hondendeken 

Haaruitval is een feit bij Golden Retrievers. Neem jij je Golden Retriever mee in de auto dan is er een grote kans dat je achterbank of kofferbak vol haren ligt. En dat niet alleen, als je je hond mee uit wandelen neemt en hij komt vies terug dan is het waarschijnlijk dat je achterbank ook onder de modder en het vuil komt te zitten. Dit kan simpel worden voorkomen door je auto te beschermen met een hondendeken. 

Hondendeken in combinatie met autogordel

Gebruik de hondendeken in combinatie met een autogordel voor je hond zodat je auto schoon blijft en je je Golden veilig transporteert. De meeste autodekens bieden de mogelijkheid om je hond vast te zetten met een autogordel. 

Hondendeken op de achterbank of in de kofferbak?

De meeste hondendekens zijn multifunctioneel en passen in allerlei soorten auto’s, zowel op de achterbank als in de kofferbak. Het voordeel van de achterbank is dat je je hond vast kunt zetten met een veiligheidsgordel en je je kofferbak nog hebt om spullen te plaatsen. Nadeel is dat er nu geen 3 personen op de achterbank kunnen zitten. In de kofferbak behoud je de ruimte van de achterbank, maar heb je geen mogelijkheid om je Golden Retriever met een veiligheidsgordel vast te zetten. Verder kun je wel spullen in de kofferbak plaatsen, maar kan het zijn dat deze vies worden. Geen van deze opties is beter of slechter dan de ander. Het gaat er vooral om wat voor jou het beste werkt! 

S.old hondendeken

Met meer dan 200 positieve reviews is dit een hondendeken die ieder baasje in de auto zou moeten hebben. Geschikt voor stationwagons tot Fiat Panda’s en voor zowel de achterbank als de kofferbak is deze hondendeken multifunctioneel. Het beschermt je auto tegen beschadigingen en vuil. Met een vochtig doekje veeg je gemakkelijk alle viezigheid eraf. Met het kliksysteem zet je de autodeken vast. De antislip bodem zorgt voor extra grip en je kunt de klik sluitingen zo afstellen dat er ook nog een persoon op de achterbank kan zitten.

Hondenrek

Wil jouw Golden Retriever in de auto graag dichtbij je zijn en heeft hij de neiging om daarvoor alle barrières te trotseren? Houd je Golden Retriever tijdens het rijden op afstand dankzij een hondenrek voor in de auto. Je monteert het rek tussen de kofferbak en achterbank. Je viervoeter kan met dit hondenrek nooit meer de oversteek maken. Altijd veilig autorijden voor jou en je Golden Retriever!  

Trixie Hondenrek voor in de auto

Het Trixie aluminium veiligheidsrek maak je vast aan de hoofdsteunen, zo ben je nooit extra ruimte kwijt in de kofferbak. Het hondenrek is lichtgewicht en verstelbaar (breedte 96-163cm, hoogte 34-48cm), en past in de meeste auto’s. Hiermee blijft je Golden Retriever altijd achter in de kofferbak en kan nooit op de achterbank springen.

Hondenmand

Heb je net een Golden Retriever pup in huis gehaald en ga je met hem op pad? Dan is het natuurlijk van belang dat hij zich comfortabel en veilig voelt in de auto. Hiervoor kun je een hondenmand voor gebruiken. Een hondenmand bevestig je op de bijrijdersstoel of achterbank en je plaatst je pup erin. Een auto mand is een goed hulpmiddel om je pup veilig te vervoeren en om hem te laten wennen aan de auto en autorijden. 

Voor wie is een hondenmand geschikt

Gebruik een hondenmand voor je Golden Retriever pup. Zij zijn nog klein genoeg om erin te passen. Naarmate je Golden Retriever puppy groter wordt zul je moeten kijken naar andere opties om je Golden Retriever veilig mee te nemen in de auto. Een auto mand kun je gebruiken om je puppy te laten wennen aan de auto. Omdat hij dicht bij je kan blijven en hij jou ook altijd ziet geeft dit een gevoel van veiligheid en associeert de puppy autorijden als positief. 

De Blaffende Kat hondenmand

De Blaffende Kat hondenmand houd je auto schoon van haren, kwijl en vuil en voorkomt beschadigingen. Dankzij de veiligheidsgordel blijft je Golden Retriever puppy altijd op zijn plek. Dankzij de verstelbare kliksluitingen past de hondenmand in de meeste auto’s en zowel op de bijrijdersstoel als op de achterbank. De hondenmand is opvouwbaar en dankzij het doorzichtige gaas heb je altijd goed zicht op je puppy. 

Er is geen reden om je geliefde Golden Retriever niet veilig mee te kunnen nemen in de auto. Er zijn genoeg opties voor alle soorten auto’s, Golden Retrievers en baasjes. Voor welke optie kies jij en wat is jouw mening over al deze producten? Laat het weten in de reacties! 

Geef een reactie