Home » Home » Beste hondentoilet: Welk hondentoilet is de beste van dit moment?  

Beste hondentoilet: Welk hondentoilet is de beste van dit moment?  

Het hondentoilet is een steeds meer geziene gast bij verschillende hondenbaasjes. En waarom ook niet? De kans dat jouw pup zijn behoefte binnenshuis doet, is tenslotte aanwezig – zeker als hij nog niet zindelijk is. Hoewel hij er niets aan kan doen, is jouw tapijt of meubelstuk naar de knoppen. 

Ook senioren of gewonden honden kunnen veel baat hebben bij een hondentoilet gebruiken. Zeker als zij niet meer goed ter been zijn. In dit artikel bekijken we welk hondentoilet de beste is, hoe je deze kunt gebruiken en of hier voor- of nadelen aanzitten. Zit jij op dit moment met vragen? Lees dan gauw verder. 

Top 4 beste hondentoiletten 

De afgelopen jaren is de markt van hondenspullen groter geworden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is verkrijgbaar. Wil jij het beste hondentoilet kopen? Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Er is tenslotte genoeg keuze. Keuze tussen merken, vormen en prijzen. Waar doe je goed aan en wat past bij jouw eigen hond?

Precies om deze reden hebben wij een top 4 lijst voor jou samengesteld. In deze lijst vind je de beste hondentoiletten voor jouw hond. Ongeacht of hij een puppy of senior is.

1. Hondentoilet van AWEMOZ

Het hondentoilet van AWEMOZ is geschikt voor puppy’s die nog veel moeten leren, waaronder zindelijkheidstraining. In plaats van matjes, kun je als Golden Retriever-baasje kiezen voor dit speciale hondentoilet. Deze is zowel handig in gebruik als stijlvol. Wat wil je nu nog meer? 

Het toilet bestaat uit een vervangbare grasmat. Het kunstgras heeft vooral als voordeel dat jouw harige vriendje comfortabel en pijnvrij zijn behoefte kan doen. Ook is het materiaal niet schadelijk voor zijn gezondheid, wat jou als baasje een geruststellend gevoel moet geven. Bovendien lekt de grasmat niet door en is de kans op vieze geurtjes daarmee zo goed als nihil. 

Niet geheel onbelangrijk is het hondentoilet van AWEMOZ zeer licht in gewicht, waardoor je deze makkelijk kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld naar buiten waar het hondentoilet óók gebruikt kan worden. 

Awemoz-hondentoilet

2. Hondentoilet van LifeHappiness 

Staat het idee van nachtelijke wandelingen jou tegen? Met een jonge puppy in huis zit er helaas niets anders op. Door het gebruik van het beste hondentoilet zijn gebroken nachten zo goed als verleden tijd. Jouw trouwe viervoeter kan zijn behoeftes kwijt zónder meubels, tapijten of vloeren permanent te beschadigen. 

Het hondentoilet van LifeHappiness komt in de vorm van een grasmat. Onder de mat bevindt zich een opvangbak. De bak vangt de behoeftes van jouw hond op, waarna je deze makkelijk en snel kunt reinigen. Daarbij voorkomt de opvangbak dat vieze geurtjes achterblijven en dat de grasmat vochtig blijft van opgevangen urine. Het hondentoilet is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook hygiënisch. Dat is tenslotte niet onbelangrijk – zeker als je deze binnenhuis gaat gebruiken. 

Life Happiness hondentoilet

3. Hondentoilet van kunstgras

Heeft jouw trouwe viervoeter moeite met zindelijk worden? Of is jouw hond al op leeftijd en kan hij zijn behoeftes niet goed ophouden? Het beste hondentoilet biedt in beide scenario’s de oplossing. En zeg nu zelf, hoe tof ziet dit hondentoilet van kunstgras eruit? 

Honden kunnen een hondentoilet binnen gebruiken. Maar ook buiten of op het balkon. Hiermee is hij niet volledig afhankelijk van een wandeling en kan hij gaan wanneer hij dat wil. Dit hondentoilet van kunstgras kun je makkelijk schoonhouden en gebruiken. Onder de mat kun je een uitschuifbare bak vinden. Deze bak vangt de behoeftes op en kun je vervolgens makkelijk schoonmaken met een simpel sopje. 

Bij aanschaf beschik je niet over één grasmat. Je krijgt er namelijk een tweede bij. Zo kun je de matten wisselen en heb je dus meer tijd over voor de reiniging. Wil jij een hondentoilet gebruiken, maar weet je niet hoe? Geen paniek. Want naast twee grasmatten, krijg je ook een gratis E-book meegestuurd. Dit digitale boek vertelt jou alles wat je moet weten over het gebruik van de grasmat. Zo sla je de plank nooit mis.  

hondentoilet met 2 matten

4. Hondentoilet geurbestendig 

Is het moeilijk om jouw puppy zindelijk te maken? Dat hoeft het niet te zijn. Tenminste, als je het beste hondentoilet gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze grasmat? Grote kans dat deze aan jouw wensen voldoet. En natuurlijk aan die van jouw trouwe viervoeter. 

De grasmat stimuleert de zindelijkheid en voorkomt ongelukjes. Puppy’s kunnen hun behoeftes per slot van rekening nog niet uitstellen. Soms ben je er niet op tijd bij en is het gebeurd voordat je het weet. Met een hondentoilet kun je dat dus voorkomen.

De grasmat is geurbestendig en beschikt over een uitneembare bak. Geurbestendig houdt in dat behoeftes niet gaan stinken, wat binnenshuis natuurlijk een groot pluspunt is. De uitneembare bak voorkomt dat behoeftes door de mat heen lekken. Deze worden opgevangen in de bak, waarna je deze makkelijk en snel kunt reinigen – een win-winsituatie voor zowel jou als voor jouw trouwe viervoeter dus. Het hondentoilet kun je makkelijk verplaatsen door zijn lichte gewicht. Dit betekent dat je deze buiten en op het balkon kunt gebruiken. 

Het zachte materiaal van het kunstgras bootst echt gras na, wat voor honden zeer prettig is. Het kunstgras prikt of irriteert niet. Grote kans dat jouw trouwe vriend na één keer gebruiken al groot fan is. 

Geurbestendige hondentoilet

Zitten er voor- en nadelen aan een hondentoilet gebruiken?

In eerste instantie zou je zeggen dat een toilet voor honden alleen over voordelen beschikt. Deze zijn tenslotte duidelijk naar voren gekomen in onze top 4. Er kunnen echter wat nadelen zijn. Deze gaan we hieronder met je bespreken. 

Voordelen:

 • Een toilet voor honden is niet leeftijdsgebonden. Zo kun je een hondentoilet gebruiken voor puppy’s. Maar ook een hondentoilet voor senioren wordt steeds meer gebruikt. Oudere honden hebben tenslotte minder behoefte aan een wandeling of hebben een ziekte onder de leden;   
 • Je kunt ’s nachts lekker blijven liggen; 
 • Meubels en tapijten raken niet permanent beschadigd;
 • Zeer makkelijk in gebruik;
 • Hygiënischer dan een matje; 

Nadelen:

 • Honden kunnen ieder kunstgras voortaan associëren met een hondentoilet;  
 • Binnenblijven zorgt ervoor dat een hond last krijgt van zijn spieren en gewrichten; 

Waar kunnen hondentoiletten geplaatst worden?

Een hondentoilet kun je op verschillende plaatsen gebruiken. Het meest gangbare is binnenshuis. Zeker tijdens de wintermaanden biedt dit uitkomst. Zowel jij als jouw trouwe viervoeter hoeven er niet op uit. 

Is binnenshuis de enige optie? Nee, zeker niet. Er zijn meer mogelijkheden. Woon je bijvoorbeeld op een appartement of een flat? Dan zou een hondentoilet op het balkon een goede idee kunnen zijn. Je hoeft niet bang te zijn voor geurtjes en jouw hond haalt op deze manier een frisse neus, wat erg goed is voor zijn gezondheid.

Daarbij is een hondentoilet buiten ook zeer gangbaar in dit geval. Denk aan de zomermaanden of aan de vakanties. Ongeacht de wensen van jou en van jouw hond; een hondentoilet kan op meerdere plekken gebruikt worden.  

Waar op letten bij de aanschaf van een hondentoilet? 

Wil jij de knoop doorhakken en een hondentoilet kopen? We raden je aan om daar nog even mee te wachten. Om een miskoop te voorkomen, zijn er enkele punten waar je op moet letten. Deze punten bespreken wij hieronder uitgebreid:

 • Prijs. Hondentoiletten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Grote kans dat er iets beschikbaar in jouw persoonlijke prijsklassen. Houd er altijd rekening mee dat goedkoop duurkoop kan zijn. Investeer je wat meer? Dan kun je het toilet hoogstwaarschijnlijk langer gebruiken.
 • Kwaliteit.  Dit betreft de levensduur van het product. Houd de kwaliteit hoog en profiteer voor langere tijd van het hondentoilet.
 • Comfort. Vindt jouw hond het hondentoilet niet fijn in gebruik? Het gevolg is dat hij er niet graag gebruik van maakt en zijn behoeftes alsnog in huis doet. Wees er zeker van dat het materiaal zacht en niet schadelijk is. 
 • Licht in gewicht. Wil je het hondentoilet kunnen verplaatsen naar buiten of naar het balkon? Zoek naar een variant die licht in gewicht is, zodat je je geen breuk tilt. 

Conclusie 

Het beste hondentoilet kopen kan veel voordelen met zich meebrengen. Niet alleen voor jou, maar ook voor jouw hond. De zindelijkheidstraining wordt makkelijker en ook zieke of senioren honden kun je voortaan ontzien. Een wandeling is voor deze honden niet altijd even prettig. Het hondentoilet maakt dat ze hun behoefte niet onnodig hoeven op te houden of per ongeluk laten lopen. 

Het beste hondentoilet kopen daarentegen kan een moeilijke klus zijn. Er is tenslotte genoeg keuze. Waar doe je goed aan? Wij begrijpen jouw worstelingen als geen ander.

Zo hebben wij een top 4 lijst gedeeld, met daarin onze aanbevelingen. Wij raden jou aan de lijst uitgebreid door te nemen. Alleen zo kom je bij de beste koop uit en blijft de kans op een miskoop klein. Let echter altijd op de prijs, het gewicht en de kwaliteit. Weet jij al welke je gaat kiezen?  

Geef een reactie