Home » Home » De vijf beste voerbakken voor een Golden Retriever

De vijf beste voerbakken voor een Golden Retriever

Een Golden Retriever is van zichzelf een energieke hond. Om een energieke levensstijl aan te houden, moet je wel het juiste voer aan je hond geven. Dit voer moet over alle benodigde voedingsstoffen beschikken en moet je ook nog op de juiste manier ‘opdienen’. Voor dat laatste is de aanschaf van een goede voerbak voor je hond aan te raden. In dít artikel vind je alle informatie over de beste voerbakken voor Golden Retrievers.

In dit artikel richten wij ons voornamelijk op Golden Retrievers. De voerbakken voor een hond die we hieronder bespreken, zijn echter ook voor grote honden geschikt. Mocht je het baasje van een ander groot hondenras zijn, kun je dus ook prima voor één van deze voerbakken of voerstandaarden voor een hond kiezen.

Welke maat voerbak heb je voor een Golden Retriever nodig?

Voerbakken worden tegenwoordig in allerlei maten aangeboden. Voor je Golden Retriever zou je voor een relatief grote voerbak moeten kiezen. Dit hondenras is relatief groot, waardoor zo’n hond ook relatief veel eet. Om dit eten op een handige manier aan je hond voor te schotelen, heb je dus een relatief grote voerbak nodig.

Wat dan een grote voerbak voor een hond is? Wij raden je aan om voor een voerbak maat XL te kiezen. Een voerbak maat L kan eventueel ook nog, maar is in veel gevallen aan de kleine kant. Geef daarom de voorkeur aan een voerbak voor je hond maat XL.

Overigens moet je niet alleen op de afmetingen van de voerbak letten. Je moet ook goed naar het soort voerbak kijken. Gaat je voorkeur naar een combinatie van een voer- en drinkbak voor je hond? Heb je het liefste een anti schrokbak voor je Golden Retriever? Of geef je de voorkeur aan een automatische voerbak voor je hond? Je hebt op dit moment simpelweg uit veel voerbakken de keuze. 

De beste voerbakken voor je Golden Retriever

Ben je voor je Golden Retriever op zoek naar een nieuwe voerbak? Dan raden wij je van harte één van onderstaande voerbakken aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste voerbakken voor een Golden Retriever zijn. Deze voerbakken zijn van de gewenste kwaliteit, zijn relatief groot en voldoen daarmee aan de eisen van de hond zelf.

1. S.old voerbak hond met drinkbak

Gaat je voorkeur uit naar een combinatie van een voer- en drinkbak voor je hond? En heb je ook het liefst een voerbak voor je hond op standaard? Dan raden wij je graag deze voerbak van S.old aan. Dit betreft een fraaie set van twee bakken; één voor het voer en één voor het drinken. De twee bakken zijn op een fraai standaard geplaatst, waardoor de bakken niet zomaar omgegooid kunnen worden of verschuiven.

Deze voer- en drinkbak voor je hond zien er stijlvol uit. Dit is te danken aan de standaard van bamboe, maar ook aan de zwarte kleur van de bakken. Verder is het ideaal dat deze combinatie van bakken niet overdreven duur is. Voor slechts 27 euro koop je al de perfecte voer- en drinkbak voor je Golden Retriever.

s.old dubbele voerbak

2. Beeztees Standaard Dinerset Hond

Over deze basic standaard dinerset van Beeztees zijn wij ook erg enthousiast. De set bestaat eveneens uit twee bakken, waardoor je het voer en water perfect aan je hond voor kunt schotelen. Daarbij is het erg fijn dat je zelf de hoogte van de bakken in kunt stellen. Je bent daardoor in staat om het eten en drinken zo aangenaam mogelijk voor je Golden Retriever te maken.

Deze set van voerbakken beschikt over enkele handige extra’s. Zo zijn de bakken vaatwasbestendig, van hoogwaardig RVS gemaakt en makkelijk los te halen. De standaard beschikt over een antislip onderzijde, waardoor de voer- en drinkbak niet wegschuiven. Rubberen doppen voorkomen ook nog schade aan je vloer.

Dinerset Beeztees

3. Blond Amsterdam Dier Voerbak

Voor je Golden Retriever is deze voerbak van Blond Amsterdam een ware aanrader. Deze voerbak is lekker groot, is makkelijk op de grond neer te zetten, is van aardewerk vervaardigd en is van een leuk design voorzien. Doordat deze voerbak voor je hond van aardewerk is, staat de voerbak als een huis. Aardewerk is namelijk vrij zwaar, waardoor deze voerbak een behoorlijke massa heeft.

Blond Amsterdam voerbak

4. Nobby eetbak live love bark

Hoef je geen voerbak op standaard voor je hond aan te schaffen? Dan is deze voerbak van Nobby één van de beste opties. Deze voerbak voor je hond is industrieel om te zien, is van de binnenkant volledig zwart en is vrij groot uitgevoerd. Door de forse afmetingen is dit een ideale voerbak voor een Golden Retriever. Dat is overigens ook te danken aan het gebruikte materiaal; aardewerk. Door dit materiaal is de voerbak vrij zwaar, waardoor ‘ie prima op zijn plek blijft staan.

voerbak lobby

5. Adori Voerbak Op Standaard Hout Dubbel Grey Wash

Heb je het liefste een drink- en voer voor je hond op standaard? Dan kun je niet om deze voerbak van Adori heen. Deze voerbak ziet er stijlvol uit, staat op vrij hoge poten en is behoorlijk groot uitgevoerd. Juist door de forse afmetingen is dit een ideale voerbak voor een Golden Retriever.

Leuk detail: de standaard van deze voerbak is volledig handgemaakt. Hier is hout voor gebruikt, terwijl de voer- en drinkbak zelf van RVS vervaardigd zijn. Dit materiaal is robuust, tegen een stootje bestand en vaatwasbestendig. Je krijgt deze voerbak dus makkelijk schoon.

Adori voerbak standaard met drinkbak

Silicone placemat voor voerbakken

Dit is niet zozeer de beste voerbak voor je Golden Retriever, maar wel het beste accessoires voor de voerbak van je hond. Deze handige placemat leg je onder de voerbak neer, waarna de voerbak geen kant meer op kan. Deze mat is namelijk vvolledig antislip, waardoor de bak als een huis staat. Ideaal is ook dat deze placemat waterafstotend is én slechts 14,95 euro kost.

Placemet met voerbak

Voerbak voor je hond kopen: waar moet je op letten?

Als je een nieuwe voerbak voor je hond wilt kopen, zijn er tal van punten waar je goed op moet letten. De belangrijkste punten bespreken we hieronder en voorzien we van extra toelichting.

Wel of niet voor een voerstandaard kiezen?

In veel gevallen is een voerbak voor op standaard voor Golden Retriever baasjes de beste keuze. Een voerstandaard blijft beter staan en biedt veelal een combinatie van een voerbak en drinkbak aan. Uiteraard is het wel zo dat een voerstandaard meer ruimte in beslag neemt. Ook moet je voorzichtig zijn met de onderzijde van de standaard; deze kan schade aan de vloer aanrichten.

Wil je liever voor een kleinere voerbak gaan? Dan kom je al snel uit bij een losse voerbak. Dit is op zich ook prima voor een Golden Retriever, maar kies bij voorkeur wel voor een zo’n zwaar mogelijke voerbak. 

Onder aan de streep is er geen goed of fout. Het hangt vooral van je eigen voorkeuren en situatie af.

Van welk materiaal moet een voerbak voor je hond gemaakt zijn?

Ook dit is iets dat volledig persoonsgebonden is. Sommige mensen vinden de uitstraling van een RVS voerbak geweldig, terwijl andere de voorkeur aan een voerbak van kunststof geven.

Belangrijk is om het materiaal af te stemmen op de rest van je interieur. Een voerbak van plastic past niet in alle soorten interieurs, terwijl dit ook bij een porseleinen of aardewerk voerbak het geval is.

Kies je voor een voerbak van porselein of aardewerk? Ga dan uiterst voorzichtig met de voerbak om. Op het moment dat je Golden Retriever deze voerbak omgooit, is de kans groot dat er een stukje afbreekt of een kras op het materiaal ontstaat. Dat wil je uiteraard ten koste van alles voorkomen.

Voor welke soort voerbak kies je?

Zoals we eerder in dit artikel al stelden, kun je tegenwoordig uit veel soorten voerbakken kiezen. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar een anti schrokbak? Of heb je liever een voerstandaard met daarin een voerbak én een drinkbak? Dit zijn slechts twee van de vele mogelijkheden binnen het huidige aanbod.

Bepaal daarom heel goed voor jezelf waar je precies naar op zoek bent. Naar wat voor soort voerbak voor je hond gaat je voorkeur uit? En aan welke eisen moet die voerbak voldoen?

Tip: richt je hierbij ook op je Golden Retriever. Heeft je Golden Retriever bepaalde gedragingen? Neem deze gedragingen dan mee om tot de juiste keuze te komen.

Welke accessoires worden er meegeleverd?

Het is ook aan te raden om goed naar eventuele accessoires te kijken. Zo bestaan er handige placemats, waarvan je in dit artikel reeds een voorbeeld hebt kunnen vinden. Ook bestaan er andere soorten accessoires die mogelijk al met de voerbak voor je hond meegeleverd worden. Check dat goed.   

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Denk op voorhand goed na over hoeveel geld je aan de nieuwe honden voerbak uit wilt geven. Wij hebben, tijdens onze test, namelijk opgemerkt dat de prijskaartjes behoorlijk uiteenlopen. Daar waar je voor sommige voerbakken net iets meer dan 10 euro moet betalen, bestaan er ook varianten waar je meer dan 30 euro voor moet betalen. Bepaal daarom goed op voorhand hoeveel geld je uit wilt geven.

Geef een reactie