Home » Home » Een koelmat voor je hond kopen? De 4 beste koelmatten op een rij!
Golden Retriever Ligt Buiten

Een koelmat voor je hond kopen? De 4 beste koelmatten op een rij!

Je hond koelen in de zomer is belangrijk. Door een koelmat voor je hond te kopen kun je je viervoeter hierbij helpen. Je hond ‘zweet’ door te hijgen en verliest warmte via zijn voetzolen. Je kunt je dus voorstellen dat in de zomer het lastiger voor je Golden Retriever is om hitte kwijt te raken. Een koelmat voor je hond helpt je hond met koel blijven en voorkomt oververhitting, je Golden Retriever zal je dankbaar zijn! Wij hebben onze 4 favoriete koelmatten voor je op een rij gezet! 

Hoe werkt een koelmat?

Een koelmat is precies wat de naam doet denken, een mat die je hond koelt. Je kunt de mat zowel binnen, buiten als onderweg gebruiken. Je Golden Retriever kan er op liggen zodat hij wat extra hulp krijgt tijdens warme dagen. Er zijn heel wat verschillende koelmatten op de markt. Niet alleen de groottes, ook het materiaal en de kwaliteit van koelmatten kan behoorlijk verschillen. Kies uiteraard een koelmat die past bij jou en je Golden Retriever, maar let er altijd op dat de koelmat van goede kwaliteit is. 

Activerende gel koelmat

Koelmatten komen met verschillende vullingen. Populair zijn de koelmatten met activerende gel. De gel wordt geactiveerd wanneer je Golden Retriever op de mat gaat liggen. De gel koelt je hond af en op het moment dat je hond er weer vanaf komt wordt het weer herladen. Na een paar minuten is de mat weer klaar voor nieuw gebruik. Je kunt de meeste koelmatten met gel ook even in de koelkast of vriezer leggen om het extra koud te maken. 

Is een koelmat gevaarlijk?

Over het algemeen zijn koelmatten veilig. De meeste koelmatten gebruiken namelijk niet-giftige gel als vulling. Uiteraard kan ieder veilig product uiteindelijk gevaarlijk zijn wanneer je hond de mat open bijt of krabt. Let er dan, vooral in het begin, goed op dat je Golden Retriever de mat niet als speelgoed ziet. Investeren in een kwalitatief goede koelmat is het waard voor je hond en je portemonnee.

Leer je Golden Retriever hoe een koelmat werkt

Je hond zal in eerste instantie niet begrijpen hoe een koelmat werkt. Maak het leuk voor je Golden Retriever door bijvoorbeeld snoepjes of zijn favoriete speeltje op de mat te leggen. Het is vooral belangrijk dat je Golden Retriever de koelmat positief ervaart. Prijs je viervoeter als hij gebruik maakt van de mat. Uiteindelijk zal je hond leren dat de koelmat heel prettig is en er uit zichzelf gebruik van maken.

Onze 4 favoriete koelmatten

Op naar het gedeelte waar het allemaal om draait, onze favorieten. Alle matten die in dit artikel naar voren komen zijn verkrijgbaar bij Bol.com. Ze hebben allemaal iets dat overeenkomt maar verschillen toch duidelijk van elkaar. Kies een koelmat die past bij jou en jouw viervoeter, zo zul je er altijd het meeste plezier van hebben!

Beeztees Koelmat – XL (95 cm x 75 cm)

Beeztees Koelmat

De koelmat van Beeztees hebben we al eens eerder benoemd, maar kan zeker in deze lijst van vier niet missen. De koelmat is direct klaar voor gebruik. Je Golden Retriever gaat op de mat liggen, de gel wordt automatisch door het lichaamsgewicht geactiveerd en het koelen kan beginnen. Je hond kan een paar uur heerlijk genieten. Na enkele uren neemt de koelte van de mat af. Als je hond er na een paar minuten van af komt, laad de gel zich weer op en kan je hond weer uren gebruik maken van de mat. De mat is gemakkelijk om mee te nemen en overal te gebruiken. Voorkom dat de mat in direct contact komt met de zon, leg hem in plaats daarvan ergens in de schaduw. Houdt de mat schoon door hem met een doekje af te nemen. Wordt de mat niet gebruikt vouw je hem simpelweg op en is het als een klein pakketje op te bergen. De mat komt in verschillende maten, wij raden aan om voor je Golden Retriever voor de XL (95 cm x 75 cm) te gaan.

Coolpets Premium Koelmat – XL (120cm x 75cm)

Coolpets koelmat

Deze Coolpets koelmat heeft alles wat je zoekt in een koelmat. Gemaakt met activerende gel hoeft je Golden Retriever alleen maar op de mat te gaan liggen om direct gekoeld te worden. Er zit tot wel 20% meer verkoelende gel in de mat dan de gemiddelde koelmat. Al deze gel is opgedeeld in 24 compartimenten. Dit houdt in dat je hond meer dan genoeg drukpunten heeft en niet alle gel naar de zijkant zakt wanneer hij erop ligt. Daarnaast blijft de mat door de extra gel langer koel, tot wel 3/4 uur! Hij is na 30 seconden weer bruikbaar als je viervoeter even van de mat afkomt. Er is een reden waarom dit een premium koelmat is. Naast langer en beter koelen, heeft deze mat antislip, de mat zal dus nooit verplaatsen. Een duurzame mat door de extra dikke buitenlaag van polyester (30% dikker) en UV- en weersbestendig. Wat wil je nog meer? Voor zo’n goede mat betaal je wel meer, de prijs van deze mat ligt dus hoger dan de andere matten die wij hier aanbevelen. Daartegenover krijg je er wel meer voor terug! Voor je Golden Retriever raden wij aan om voor XL te gaan, deze is 120 cm x 75 cm.

Trixie Koelmat – XXL (110 cm x 70 cm)

Trixie koelmat

Trixie heeft een goede reputatie als het om producten voor je hond gaat. Deze koelmat doet daar ook niet voor onder. Een zeer degelijke zelfkoelende mat, direct klaar voor gebruik. De mat hoeft niet in de koelkast of vriezer gedaan te worden, de zelf activerende gel doet al het werk. Je hond kan er op gaan liggen en hij wordt direct gekoeld. Een koelmat is trouwens niet alleen lekker voor de hond, je kan altijd je eigen voeten erop zetten ter verkoeling! Deze koelmat is groot, je Golden Retriever kan hier uitgestrekt op liggen met een afmeting van 110 cm x 70 cm.

Starlyf Buiten Mand – L (88 cm x 73 cm)

Starlyf Buiten Mand

Is dit een koelmat of is dit een hondenmand? Allebei! Deze Starlyf hondenmand is speciaal voor buiten gemaakt. Comfortabel en gewatteerd heeft je Golden Retriever altijd een fijn plekje om buiten te liggen. 100% waterdicht en gemakkelijk schoon en droog te maken. Bestand tegen bacteriën en schimmels heeft deze mand alles wat je zoekt in een buiten mand. Je maakt het voor jezelf makkelijk doordat je de mat niet eindeloos hoeft te reinigen. Waar het voor ons natuurlijk om gaat is dat de mand ook een verkoelend effect heeft. Maak de mat nat met water en je hond kan direct op de mat gaan liggen. We raden aan om de mat in de schaduw te leggen wanneer de zon schijnt, zodat je viervoeter langer van de koelte kan genieten. Is je Golden Retriever verzot op deze mand, kan je deze uiteraard ook binnen gebruiken. Wij raden de grootste maat aan voor je Golden Retriever. Deze is 88 cm x 73 cm.

Heb jij al een koelmat in huis? Wat is jouw én je viervoeters mening? Laat het ons weten! 

Geef een reactie