Home » Home » De 6 beste hondenhokken voor jouw Golden Retriever!
hondenhok golden retriever

De 6 beste hondenhokken voor jouw Golden Retriever!

Van nature zijn Golden Retrievers zeer sociale dieren die veelal binnen verblijven. Een echte huis hond dus. 😉 Wij kunnen ons voorstellen dat je jouw Golden Retriever altijd dicht bij je wilt hebben. Toch kan het in sommige gevallen prettig zijn om buiten ook een fijne slaapplek te creëren voor jouw viervoeter. Bijvoorbeeld een eigen hoekje in je tuin om te slapen tijdens warme zomerdagen, wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent maar jouw Golden wel naar buiten wil. Daarom hebben wij de beste hondenhokken van 2021 verzameld voor jouw Golden Retriever!

Hondenhokken buiten

In dit artikel richten we ons op hondenhokken voor buiten voor jouw Golden Retriever. Er zijn een heleboel aanbieders die prachtige hondenhokken aanbieden, alleen niet allen zijn ze geschikt voor Goldens. Er zijn verschillende elementen waar je rekening mee moet houden voordat je een hondenhok aanschaft. Wij lichten ze hieronder toe zodat jij voldoende voorbereid bent!

Psssst… ben jij opzoek voor een fijn slaapplekje voor binnen voor jouw Golden? Lees dan bijvoorbeeld ons artikel over de beste benches!

Waarom een hondenhok?

golden retriever happy!

Zoals we in de inleiding al aangegeven hebben zijn Golden Retrievers van nature binnen dieren. Zij houden van gezelschap en aandacht van hun baasjes. Wij raden dan ook aan om Golden Retrievers niet altijd buiten te laten slapen. Ze zijn gewoon te dol op gezelligheid. 😉

Toch kunnen er zich situaties voordoen waardoor een eigen plek voor jouw Golden Retriever buiten wel fijn kan zijn. Bijvoorbeeld om in een zeer zonnige tuin een schaduwplek te creëren. Of om tijdens een zomerdag je Golden Retriever op een comfortabele plek te laten slapen met een zacht briesje. Ook kan een hondenhok jouw Golden beschermen tegen de regen wanneer hij buiten is en jij toevallig niet in de buurt bent. Of gewoon omdat je het gezellig vind staan in de tuin! Redenen genoeg om een hondenhok voor buiten te kopen voor jouw Golden Retriever.

Ook is iedere Golden natuurlijk anders. De ene houdt van veel binnen zijn maar een andere Golden Retriever kan houden van het buitenleven. Het zijn net mensen hè!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hondenhok?

Uiteraard is het van belang om te letten op het formaat van het hondenhok. Golden Retrievers zijn relatief grote honden dus het hondenhok moet van dusdanig formaat zijn dat jouw Golden comfortabel kan liggen. Wanneer je een hondenhok aanschaft wanneer jouw Golden nog puppy is dien je hier dus rekening mee te houden.

Daarnaast is het van belang om de kwaliteit van het hondenhok in overweging te nemen. Wanneer je eenmalig investeert in een kwalitatief goed hondenhok hoef je je in de toekomst niet druk te maken over of het hok voldoende warmte geeft of ventileert, en of het bestand is tegen bijvoorbeeld regen en wind. Mocht je je hond buiten willen laten dan kun je dat met een kwalitatief goed hondenhok met een gerust hart doen.

Ook zou het hondenhok iets van de grond moeten staan, wat vaak het geval is bij houten hondenhokken. Hierdoor blijft de vloer over het algemeen droog en warmer waardoor jouw Golden comfortabel kan liggen.

Waarschijnlijk is jouw Golden Retriever al een tijdje buiten aan het ravotten voor hij ervoor kiest om gebruik te maken van zijn hondenhok. Dan kan het zijn dat hij een beetje vies is voordat hij gebruik gaat maken van zijn hok. Daarom kan het handig zijn om op te letten of je de bodem van het hondenhok eruit kan halen. Dit om hem eens in de zoveel tijd schoon te maken.

Wanneer je hier toch mee bezig gaat zijn, check bij aanschaf van een hondenhok of hij gemakkelijk in elkaar te zetten is! Scheelt behoorlijk als je hem uit elkaar gaat halen af en toe om schoon te maken. Over het algemeen kun je hondenhokken prima in elkaar zetten.

Golden Retriever slaapt

Afmetingen hondenhok

Je wilt uiteraard dat je hondenhok groot genoeg is voor jouw Golden Retriever om lekker in te liggen. Wanneer je een hondenhok maakt dat te klein is de kans aanwezig dat jouw Golden Retriever er niet in gaat liggen. Aan de andere kant, een te groot hok is ook niet perfect. Dit komt omdat op een koudere dag het moeilijker wordt voor jouw Golden om een te groot hondenhok te verwarmen.

Desondanks zullen wij je altijd adviseren om bij twijfel een groter hondenhok te nemen. Dit omdat een Golden Retriever geen echte buitenhond is, hij is namelijk niet geschikt om dagen en nachten alleen buiten door te brengen. Daarvoor houdt een Golden Retriever te veel van gezelligheid. 😊 Dus dan kun je beter kiezen voor een te groot hondenhok waar je Golden voor de slaapjes die hij daar doet wel de ruimte heeft in plaats van een hondenhok dat aan de kleine kant is waar hij vervolgens niet in gaat liggen.

De grote van het hok hangt af van de grootte van je Golden Retriever, maar er is nog een andere factor die meetelt. Net als mensen hebben ook honden een favoriete slaaphouding. Slaapt je viervoeter opgerold of neemt hij juist liever alle ruimte in beslag? Afhankelijk hiervan kun je een groter of kleiner hondenhok nodig hebben.

Tip: meet je Golden Retriever in zijn favoriete slaaphouding op. Meet hem vanaf zijn snuit tot aan zijn staartaanzet en tel daarbij nog 10 tot 15 cm op. Ligt hij opgerold dan neem je het breedste punt en tel daar 10 tot 15 cm bij op. Zo heeft je viervoeter altijd genoeg ruimte om lekker te liggen! 

Materiaal hondenhok

Uiteraard bestaan er zeer veel soorten hondenhokken van verschillende materialen. Er zijn houten hondenhokken, maar ook van plastic, metaal of zelfs steen. Het is maar net wat je mooi vindt en wat voor functie het hondenhok moet hebben. Ieder materiaalsoort heeft natuurlijk zijn eigen voor en nadelen. Zo werkt hout isolerend en is plastic makkelijk schoon te houden. Aan de andere kant kan plastic hondenhok in de zon verkleuren en vervormen. Over het algemeen zouden wij aanraden om een houten hondenhok te kopen. Deze zijn namelijk geschikt voor verschillende weersituaties en zijn veel te krijgen in vergelijking met andere soorten. Maar doe vooral wat jij mooi en praktisch vindt!

De beste hondenhokken voor jouw Golden Retriever!

Nu jij alles over soorten hondenhokken weet kun je een keuze gaan maken. Hieronder hebben wij de 6 beste hondenhokken voor een Golden Retriever voor je op een rijtje gezet.

Stevig bruin hondenhok maat XL

Dit mooie hondenhoek ziet er uit als een schattig huisje. Het is gemaakt van hout en staat op pootjes waardoor zand en ongedierte veel beter buiten blijft. Het mooie aan dit hondenhok is dat het dak opengemaakt kan worden zodat het eens in de zoveel tijd gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Ook is het eenvoudig in elkaar te zetten. Het is niet het grootste hondenhok dat er is, aangezien de afmeting 85 (l) x 72 (b) x 82 (h) cm is. Echter is dit hondenhok wel geschikt voor een kleiner Golden Retriever vrouwtje. Houdt hier dus rekening mee bij aankoop van dit hondenhok.

Trixie Natura Hondenhok Classic met plat bruin dak

Trixie is een gevestigd merk in de hondenhokken wereld. Het is geheel van gebeitst kwaliteit vurenhout en is een plat huisje waarvan het dak open kan om het schoon te maken. Ook dit hondenhok staat op pootjes om de kou buiten te houden. Dit hondenhok is ruim van formaat. Een grote Golden Retriever reu kan hier gemakkelijk in liggen. De maten zijn 116 (l) x 82 (b) x 79 (h). Mocht je dit te groot vinden dan is er goed nieuws! Dit hondenhok is er namelijk  in verschillende formaten.

Vida XL hondenhok

Dit prachtige hondenhok van Vida XL is naast groot en praktisch ook stijlvol. Het heeft een minimalistische uitstraling met een dak dat aanvullend waterbestendig is gemaakt. Het hok is van kwalitatief grenen- en vurenhout en staat ook op pootjes zodat het voor voldoende luchtcirculatie onder het hok zorgt. Het is gemakkelijk te monteren en groot genoeg voor vrijwel elke Golden Retriever. Het hok is 120 (l) x 77 (b) x 86 (h).

DUVO + Hondenhok Boris

Dit hondenhok is groot en van kwalitatief hout uitermate geschikt voor Golden Retrievers. Het hok is 163 (l) x 106 (b) x 116 (h) en dus groot genoeg. Sommige hondeneigenaren zeggen in de reviews dat dit het beste hondenhok is wat ze in jaren hebben gebruikt. Door het hok goed te onderhouden en eens in de zoveel tijd opnieuw te beitsen blijft het lang goed en is het een duurzame aankoop. Wens je een kleinere hok, dan zijn de DUVO + hokken nog in 2 andere beschikbare maten voor jouw Golden Retriever. Dit is echt een topper in de wereld van hondenhokken!

Trixie Nature Hondenhok Classic Plat Dak

Trixie staat bekend om hun hondenhokken en dat is niet onterecht. Ze zijn namelijk van degelijke kwaliteit én goed geprijsd. Deze versie is van grenenhout en heeft, zoals de naam al aangeeft, een plat dak. Dit dak wat vast zit met scharnieren kun je gemakkelijk open doen om bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd het hondenhok schoon te maken. Dit hondenhok staat ook op pootjes en is verstelbaar. Je kunt het hok dus zo hoog en laag zetten als je zelf wilt. De afmetingen zijn 116 (l) x 79 (b) x 82 (h) en dus groot genoeg voor vrijwel elke Golden Retriever. Een aanrader! 

Rexa Houten Hondenhok

Dit houten hondenhok is een plaatje om te zien! Echt een schattig huisje voor jouw trouwe viervoeter. Het enige nadeel is dat de bovenkant gedeeltelijk open is, dus bij harde regenval kan de binnenkant wel nat worden. Mocht je het hondenhok als extra zien in je tuin en enkel om je Golden er te laten vertoeven als je zelf thuis bent dan is dit zeker een optie! En ook nog stylish verantwoord 😉. Het hok is van dennenhout en staat ook weer op pootjes. Het handige aan dit hok is dat het een uitneembare bodem heeft waardoor je het gemakkelijk kunt schoonmaken. Het hok is weersbestendig en geschikt voor een volwassen Golden Retriever, Mocht je een heel grote reu hebben dan kan dit hok een tikje aan de kleine kant zijn en raden we je een van de andere hokken aan. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en is naast buiten ook zeker geschikt als binnen hok. Afmetingen zijn 103 (l) x 83 (b) x 97 (h).

Hopelijk hebben we jou voldoende kunnen inspireren om een mooi én kwalitatief hondenhok te kopen voor jouw Golden! Maak jij al gebruik van een hondenhok?

Geef een reactie